Thursday, 30 June 2011

why i'm so lazy ?

                                            hahhahhaha gambar ni tersesatt .. act aku suka gmb ni <3
                                                        hahhhah ni baru betull , aku sgt bosan
assalamualaikum and hello hello skuad pelangi :) hahaha mcm kawad lakk .. act sorry sgt2 dah lama x update .. aku sgt2 malas nak tulis ,, even bukan ade org bace .. lantakk lahh , warne hidup aku kan :)

 bnd yg same je , busy ngn kawad ,,, cpt lahh hbis sume ni , penat dah stayy lame2 kat skolahh .. menambah nambahkan lg rase rindu aku nak tido lame2 ..
hihii , nak tau x tak , nafsu mkn aku dah dtg since 2 3 hari ni .. asek nak mkn je ,, cpt btol digest ! hahah ,, aku dlm proses nak tambah berat badan ,, hehehehe ,, bajet kurus sgt aa ni :D
kalau x mkn ni , penyakit sewel aku dtg kejap2 .. jd ,, sbr2 lahh ye sape yg kene hadapi penyakit aku ni :) 

 next , aku rindu sgt ngn zulaikha sume , hopes dia okayy kat sane .. next week die balik .. x sbr nak jumpe die.. sabtu ni ade larian satu malaysia , next week ade hari sukan .. sume nak buat kawad formasi , tp best aa jugak .. hopes dapat buat yg terbaikk ...

Friday, 17 June 2011

macam macam !

hai kawan geng sahabat kenalan dan macam macam lagi lahh :)

 ermmm ,, mana nak start dlu ek , byk sgt yg berlaku ... minggu ni dan minggu2 akan dtg agak busy ngn kawad , go bsmm ! hahaha mula lah nnt saingan ngn sume unit uniform .. penat mmg lah penat , tp , sekejap je bnd ni , so,, sbr lahh kan :) 

sambil sambil sume tu ,, exam papers pun byk yg dahh dapat .. whoahh ! result aku x yah citer aa .. yg aku target utk mid year just lulus , tp , malangnya add mth aku failed :(( tak tahu lahh ape reaksi parents aku .. aku x nak bg tau dlu ,, biar lahh dorang tgk time hari terbuka nnt ..

okayy ,, act aku nak rush ni ,, sbb jap lg nak celebrate birthdayy angah aku .. hahahha happy birthday angah ,, smoge murah rezeki n cepat kahwin tau !! :DDD

okayy aa ,, bye bye tata titi tutu assalamualaikum :)

Saturday, 11 June 2011

i'm sick :(

  
assalamualaikum pelangi yg agak mendung harini .. hahahha   

ape mimpi tah asal demam datang tibe2 ,, maybe cuak x siap lg homeworkS kot ...hahhah MasyaAllah..hahah tak pun maybe sbb semalam aku bermain ngn habuk yg sgt2 menebal .. heheh act kemas rumah smlm, tu yg selseme lbih ,, smpai hari ni okay lg . smpai kat  tusyen yg dah x okayy ,, hahah boleh pulak aku wat perangai nak termuntah kat tempat tusyen .. hahah maluuu gilaa , atika kata die dngr aku muntah batuk kuat xD maluuuu dah lahh ckg hensem *hahha x de kene mengenaa 

   
 so,, dari smlm laa hingus ni melelehh non stop , smpai pening aku hembus .. hahah sampai demam :))
yeahh ! aku mmg budak hingusann :P hahah , td pas maghrib mak suruh makn panadol active fast . besarrrr sgt2 ! aku takut nak makan .. siap suruh patah dua sume xD ... mak ayah along aku kat ruang tamu bebel2 aku x leh mkn ubt sume , aku kat dapo .. hahahh tabahkan diri telanlahh ubt tu .. hahah ade org bg semangat , alhamdulillah *mak ayah along abg polis 
 heheh HARI NI DLM SEJARAH :) aku dah boleh mkn ubt :)
syukurrr


hmmm,, esok budak2 hostel balik dahhh ,, raye nnt maybe baru jumpa .. lamaa nye .. aika , amilia ,sofia eh ,, sofia x dok hostel .. okayy semule2 .. aikaa amilia ,, jge diri kat hostel , calling2 aku tau :D kenang daku dlm doamu ,, doakan aku lulus sume subjek exam midyear ni.. korang pun insyaAllah lulus :) jumpe raye nnt :(  

bukak sekolah nnt ,, haishh ,, akan busy lahh ! aku akan stay setiap hari kecuali jumaat .. latihan kawad dah bermulaa .. demam kene stop cpt ! kalau x nnt , bertambah terukk .. dengan cuaca panas nye lg .. aaaaaaaaaaaaaa!!! chayok esohh chayokk ! 

*cepat lahh muncul pelangi yg indahh :D


Wednesday, 8 June 2011

book of record = prank esahh comel

bismillahirrahmanirrahim :) assalamualaikum sahabat pelangi :) pertame sekali syukur kehadrat Illahi kerane hari ini Allah perkenankan doa aku ,... heheh ,, tak pe tak pe , citer dr awal kay kawann ...
 
 harini aku , aika , dalia , sofia , amilia , bercadang nak buat cupcakes kat rumah aku .. so aku pun bersetuju lahh ... td hbis kawad tru gi jusco utk beli brg2 .. heehe kelakar lah , kire2 duit cukup tak .. wat malu je ...
                                  semua duit yg ade dlm pocket , kene keluar kan sume .. byr tmbg bas pkai duit
                                  syiling semue .. hahahah betapa miskin nye kami budak skolah xD

hahah pastu sampai rumah mkn solat sume , then start our mission ... hehehhe best dimulakan dngn bacaan doa .. hahah harapan agar x hancur je cupcakes nnt :)
                                             action je lebih dorang ni :P
                                               haaa ,, tgk tu .. dah nak siap dahhh !!!
                                              hehehhe comel kan cupcakes tu .. aku pun sama
                                  ni tga topping atas cupcakes .. hahahah kiteorg tulis "we are deasz"
                                 yg mewakili nme kami semue dalila esah amilia sofia zulaikha <3

hehehhe lpas  tu leh wat corak suke2 hati kiteorg .. kiteorg pun buat lahh sambil2 jilat krim yg manis tu :DD
                                            hahahha tension aa tu , x jd topping
                                                 aika paling byk jilat2 xD
                                          haaaaaa ,, ni mst lahh hasil tgn aku :)
                                       korang lawa lahhh sume ,, tp ,, comel lg cupcakes dpn ni :)
                                        yeahh we are deasz .. #sibuk je artis bwh tu xD

  hehehheh lpas dah hbis sume tu ,, kiteorg pun berkemas kemas .. hampir kol 6.30 ptg mak bpk aku offer nak hantar dorang balik ruma .. hahahah macam nak halau je :DD lpas tu ahhhh malas nak citer over2 , nak tahu ? tny cik zulaikha zaharuddin n the geng .. hahahah pendek citer aku kene bom , kene prank , ken tepung ... alhamdulillah x de telur or air .. ahahah kalau x cekodok lahh aku !

 serius aku x expect langsung bnd ni sbb korang dah kabut nak balik rumah .. tibe2 ajak aku kuar nak amik gmb .. sbnr nya aku dah pelik kat situ .. aku pkm mybe dorang dah buang tabiat so lantak lahhh .. hahah  
mcm2 rase ade , nak marah pun ade .. tp aku suke atc .. ahhahah aku SENTIASE BERHARAP SETIAP TAHUN AGAR BND NI BERLAKU KAT AKU .. HAHHAsbb aku teringin sgt nak kene .. asek aku je yg kene kan dorang bosan jugakk .. kannn .. hahahha alhamdulillah  , thanks aika della melya sofia !
ni lah doa yg aku ckp awal2 td .. pelik kan .. manaa ade org yg nak kene tepung mcm aku .. hahaha kalau ade pun , hey kawan ! sama lah kite !

                                              I LOVE TEPUNG <3 <3 <3 HAHAH
                                                         I LOVE THEM !

haaa !! aku ingat td .. pas dah kene tepung , aku jerit "makkk!!" hahahha terkejut sgt .. dorang siap tepungkan aku dpn mak bpk aku .. nasib je x de anjing kat situ :p hahahah .. aku ingat lg aika jerit td "kau slalu kenekan kiteorg , sbb tu kiteorg wat mcm ni" hahahah something like that lahh .. hahahah sedih lak aku rase .. yess aku mmg slalu buli dorang .. tp ,, hobi .. lumrah hidup , nak wat mcm mana .. kalau aku x buli2 , nnt x kene tepung .. hahahah aishah cover lebihhh !

over all,, HAPPY ! okay bye .. bukan korang bce pun aku type pnjg2  xDDD

Tuesday, 7 June 2011

reunion 3 mulia

salam gulagulapelangi ! heee manis kan gulu gula ,, suke sgt harini ,, kiteorg gi mcd , pastu jumpe kawan2 3 mulia ... walaupun mcm x ramai sgt ... tp , have fun lah jugakk :D td ade aliyyah , matun , aika , iena , naja , chapipah, qistina , aika , sofia , barr , dalila and mesti  lahh ade aku and jap *ade azim skali xD


mkn mcd td mcm biase je , tp , td aliyyah bwk lappy .. pastu dorang tgk thiller movie karak .. hahahah aku gelak je tgk dprang wat reaksi muke kelakar sgt2 !! tgk lag tgk lahhh
 

                                              alaa , bukan yg ni ,, ni aku ngn bestie aku
                                                    kelakar lahh muka dorangg !
                                                    aku ngn dalila je x tgk karak tu

                                               muahahahha siap pndg tempat lain sume , seramm
                                      syok doe azim tgk karakk :D
                                    hahhahahah gmb ni x leh tahan ... aku yg gelak terbahak bahak kat situ xD

okay ,, ni je nak share ngn korang ,, btw ,, HAPPY BIRTHDAYY MAK .. ESHAH SAYANG MAK SGT2 !!! *kbye nak gi celebrate :DDDDD

Monday, 6 June 2011

saye junior kawad ?

holla pelangi :)

harini aku tertarik warna merah pelangi sbb sama ngn mood aku yg sgt sgt sgt sgt bengang ! hahahah
"KAU FIKIR KAU BAGUS AA ?!"

hihihih,, sabar lahh aishah , asal marah sgt ni ? hehe tak de masa nak gelak2 , aku sakit hati ni , harini ade lthn kawad , pagi2 aku semangat dtg .. dtg2 tgk x de org .. !@#$% cacat aa .. so, terpaksalah kiteorg yg berkawad .. aku sgt terkilan bile dorang layan aku n dak kawad yg lain mcm budak br blaja kawad harini .. padahal kiteorg sume sama je kann .. beza nya kau pegi kem kebangsaan ,, tak bermaksud lu pro lahh wehhhhhh !

kalau ajar elok2 x pe ,, ni TAK ..! ajar pastu membebel .. wehh sakit telinge lahh wehh .. aku x nak dngr lahh citer kelantan korang ... ! kalau citer sekali je x pe lahh , tp berkali kali tu mmg lebih aa.. aku paling x suke kau nak banding2 kan aku yg dlu ke yg sekarang ke .. kau sape ?!

dah lah aku x sarapan pagi , x mkn minum ape pun weh , kau bg lak aku kawad 2 jam tanpa henti .. tak bg rehat langsung , pas tu nak denda 20 kali lahh ape lahh .. spoil lahhh !!!! hilang mood aku nak dtg esok lusaaa ..

last skali ,  nak kat bersurai pun korang sempat membebel lg .. dlm hati aku ni asek ckp kelantan ,citer kat kelantan je lahh , kau dah kat selangor , FULLSTOP aa pasal kelantan kau tu ! " pastu suruh kiteorg dtg sharp 8 a.m. .. weh ,, kau pun lewat SATU JAM td ,, kau pun PAKAI SELIPAR td ,, kau pk kau dah cukup baguss aa ? pastu dah nmpk muke aku tension lg nak bahan aku sedih x jumpe bf lah ape lahh ... haishh bengang sgt smpai aku trus kata "nenek kau!" kat commander tu , amilia je dngr ,, die gi gelak sbb aku kurang ajar or berani sgt ckp mcm tu .. hahah lantak aa .. ape aku kesah ? sape suruh wat aku marahh !


habis kawad , amilia sofia aika plan nak bom dalila , tp,, mood aku dah down tahap alam barzakh ! aku wat layan x layan je plan tu .. hahahah at the end , aku pun terkejut sbb ade tepung , setahu aku x de sape beli tepung .. ahahah hasil nye ,, terbentuk lahh cekodok dalila xD

okayy ,, bye merah pelangi , x suke marah org

Sunday, 5 June 2011

alahai johor :)

hai geng pelangi :))

hee aku baru balik dr holidayy kat johorr .. johor bosan mcm (!) .. hahaha aku nan parents aku je kat johor ,, kakak abg sume x follow sbb busy hal masing2 .. :( kalau ade dorang , mst holiday ni lagi happening ++
act ade org kahwin kat johor , lpas hbis kahwin , tu yg trus gi jln2 johor .. dah la mls nak share sbb johor x de ape yg menarik bg aku ,, mak ayah jalan2 , aku gi tido dlm kete .. so, mmg bosan lahh holidayy ngn aku .. jgn holiday ngn aku dahh .. aku bgn tido pun sbb nak mkn .. hahah gemukk lahh awak aishah :P
ni ade beberape gmb syok sendiri aku n mak bpk aku :D
                                                                  ayah :)
                                                               same tak muke ?? hahha
                                                       ruma pengantin =,=
                                              pergghh tggu pengantin lambat sgt , sempat aku pose
                                            hahah ni anak buah aku ,, nama dia ZULAIKHA <3
                                                     mak dia kate gelaran dia 'ratu tangisan' :D
                                                       air terjun kota tinggi
                                         formal gilaa gi tempat mandi manda mcm ni =,=
                                                ni aku br bgn tido ,, bosann sgt
                                                       syok sendiri :DD
                                    ini lahh bantal busuk aku yg menemani aku tido sepanjang malam <3

hahhaha mmg byk gmb poyos moyosss kann... hhahaha senyapp ahh koranggg ,, warni warni kehidupan aku mcm pelangi kannn .. hahahha btw,, holidays ni agak best aa ,, aku meluangkan masa ngn parents aku ,, so ,, abg kakak JGN JELES ngn adik :PP

ahha !!! lupe ,, harini birthdayy wan nurdalila zakaria or name glamour dia mek laaa .. hahahhah happy birthdayy adikk ,, jgn garang2 tauuu :P .. tggu boom aku ngn kengkawan yg lain okayy sayang .. muaahahahha ;D

Wednesday, 1 June 2011

my second home :)

    hahahha salam dunia pelangi :)

harini bgn pagi2 , eh x de lah pagi sgt , pukul 9 je .. haha tu pun sbb nak gi rumah sofia .. alkisah nak gi rumah sofia sbb aku citer gempak kat asyikin yg rumah sofia tu mcm kayangan , lawaaaa !! ahahah so,, asyikin percaya sgt ngn muka serius aku ni :) sampai lahh plan nak buat lawatan ke rumah sofia muhahahahha ...

     pagi yg indahh, hujan lebatt ,,best sgt kalau aku dapat sambung tido kat rumah sofia .. tp malang nya kalau aku dah jumpa sofia hahahh macam x ingat dunia , berborakk mcm x pernah jumpa :D borak punye borak ,, sambil tu kiteorang share cara pkai shawl .. hahahah ... sakai ..

     tak lama lpas tu , dalila pun sampai ,, aku and sofia wat muka penuh muslihat sbb kiteorang nak bungkus kepala dalila ngn FIRST SHAWL xD hahahah payah sgt nak bungkos kepala dalila pai darah2 tangan aku kene pin sofia yg tajam mcm nak bunuh org :P *hiperbola lebihhh

     malangnya , kiteorang snap gmb daliila pkai shawl ngn camera sofia , so x dpt nak share ngn sume geng2 pelangi aku kat sini ,, sorry kawan :/ nnt aku try secepat mungkin upload hot photos dalila hahahahha *poyo aishah :P okay dah diam , ade sikit gmb yg sempat aku upload ,, see yaaa

                                                          candid :)
                                                                       smile for K
                                           hasil aku tipu , asyikin dtg dari serdang xD
                                                    hahahha gmb nak cpt ,, bpk aku dah hon
                                                     kete kat luar , nak amik aku :D

        hihihihihi,, lotihhh kat rumah sofia td ,, mkn byk sgt2 ,,,asek menguyah jeee ... td pas mkn aku rase nak tido , aku baring kat bilik sofia .. dorang tiga org gi tgk tv .. hahahah time baring2 aku  kacau khaliff pkai numb mak aku .. hahahha sorry khaliff :D btw have fun lahh td .. lg2 bile tgk dalila pkai shawl :)
hahaaha *my second home = rumah sofia .. hahahah perasan xD