Wednesday, 31 August 2011

welcome syawal :)

assalamualaikum ,  hello syawal , hello merdeka , hello rumahku syurgaku xD ... rasenye belum terlambat lagi aku nak wish slamat hari raya kat sahabat2 pelangi aku ni ,, :) raye ni aku balik perak , and hari aku kat ruma , mlm kang aku balik kampung kajang lak ...

 huuuhhh ,, sangat2 penat berjam jam dalam kete td , langit pulak sentiase medung dari pagi sampai petang ... tp , best lah jugak sbb asek gelak je dlm kete along aku wat lawak .. ermm , aishah nak citer ape ni ? hahah aku x tau nak citer ape , x nak bace pun x pe ..  cume best kat kampung perak anak buah aku dah besar2 dah , dah pandai melaram .. Mak Su awak ni je still kekampungan :D hahah

 okay , seperti yang aku target , raye ni aku nak makan byk2 , nak tambahkan berat badan aku , nak memontelkan diri aku xD sebab , puasa ni aku dah kurus ! hahah jgn jeles ye kawan2 ... I kurus , tp , you all jgn risau , I akan mkn  byk2 .. nnt korang jumpe aku mst dah serupe mcm Bob Kuman xD
 

hahaha , td aika text aku kate nak raye hai jumaat , TAPI , ni berite baru smpai , mak kate x jd balik rumah hari jumaat :( just angah n kakak je yg balik rumah , hhhuuuuaaa ! hmmm , mcm mana ni :(
k lah ,, bye salam :'(

Sunday, 28 August 2011

kite balik dulu :)

assalamualaikum , hey kawan2 :) dipagi subuh yg dingin ni , aku onl .. huhh , terkucil kucil aku xD aku saje je nak onl sblm balik kampung sat lagi .. hehehe ni rekod onl aku palingg awal pkol 5.30 pagi .. heheh


jap lg maybe dlm kol 7 or 8 , baru gerak balik kg perak , hehe , raye kedua nnt balik taman balik ... best ! lame x balik sane .. aku harap sume sepupu and anak sedara aku ade jugak beraya kat sane 1st syawal , bosan lah kalau x de org kat sane ...

 heheheh , aku sgt x tau nak tulis  ape lagi , okay stop , korang nnt take care , jge kesihatan , jgn main mercun , jgn pandu kete laju2 ,, paling penting , INGAT LAH AKU YG TERSAYANG ! hahahha joke2 , ingatlah org yg tersayang ,,,, okay lah , aku nak gi mandi and siap2 , kang ade yg kene bebelan comel bapak aku xD hahah mcm ayat aika .. sorry kawan xD

 -selamat hari raya aidilfitri , maaf zahir batin -


Saturday, 13 August 2011

bazaar !

asslamualaikum w.b.t. pelangi :) kawan kawan !
harini hari sabtu bersamaan 13 ogos  13 ramadhan  and genap 6 bulan <3
hahaha perlu ke mention ??
okay dah , aku nak citer lain

 td , pagi2 subuh kene gi surau dengar tazkirah .. nasib baik aku x tido dlm surau tu .. hbis je , kat ruma aku trus sambong tido smpai 11 kot :) lpas tu aku just byk rehatkan diri sbb ptg kol 2 nak gi tuisyen .. tang ttang tu lah maak aku nak gi jusco ,, hmm , jahat kan.. hahah x de lahh ,, lpas tuisyen , aku grak jusco sorang2 .. kat sane jumpe ngn mak n kakak2 aku .. so jalan2 lah dalm jusco .. BOSAN !


then , along ajak masuk kedai D.I.Y. pusing2 dalam tu , lpas tu aku terserempak dengan nadia tarmizi n athirah .. hehe dorang kawan skolah rendah aku .. hahah bukan main bergaya sekrang .. aku je yg agak kampong ! hahaha then , pusing2 lagi dalam kedai yg same , jumpe lak filzah ! hahaha aku gelak je sbb rmai lak yg aku jumpe dlm tu ...

 selesai je kat jusco , aku , mak aku , along aku , kakak aku , gerak gi bazaar equine .. lg lah rmai budak ex sktu yg dah jadi usahawan skrg ! berniaga kat bazaar .. malu je aku .. yg along aku sibuk dok panggil2 kawan aku sbb nak tny dorang knal aku x .. bengong .. dah lah sume yg aku jmp tu kawan lelaki .. sbb dlu kan aku kasar skit asek kawan ngn laki :D

hahaha shopping kat bazaar byk sgt .. hampir rm 80 hbis ! hahaha harap2 x membazir sbb mak pun malas nak masak arini .. so , ape2 yg kiteorg mengidam sume dapat beli <3 confirm aku gemuk ! aku harap dapat tmbah berat badan aku .. aku rase mcm kerempeng sgt .. tp ,, org kata x ! :P hahah kbye salam ! :))))

Sunday, 7 August 2011

welcome Ramadhan !

assalamualaikum pelangi2 yg penuh barakah lagi indah dlm bulan Ramadhan ni :) huhu rasenye mcam dah lame je aku x update bnd alah ni kan :)) banyok noo halangan nye ..



harini dah seminggu berpuasa ! 3 minggu lagi , raya ! hahah kawal lahh ,, alhamdulillah , buat mase sekarang puasa aku cukup lagi .. byk bnd yg kene rebut time puasa ni .. tazkirah kene rebut , terawih pun kene cop tempat even berbuke pun kene rebut makanan ! sume kakak2 aku nak rebut mknn , hahah aku je mkn diam2 , sbb aku cerewet mknan , sgt memilih mknn .. aku x mkn ape yg dorang mkn .. hahaha sume org kate aku RUGI ! no wonder lah badan sekeping ! hahah

smlm berbuke , terawih kat kampung ,, aku suke sbb terawih die , habis kol 9.30 mlm ! ni lahh satu2 nye tempat yg terawih hbis awal ! haha imam dia asal rakaat kedua je , mst bce surah al-Ikhlas ! hahah mmg panjang , 3 ayat je ohh :) hahaha surau lain sume bce satu muke surat utk teraweh ! hahah
harini jugakk , family sedara aku nak berbuka rumah aku ,, aku paling suke berbuka ramai2 :D uuiisshhh ! x sabar nak berbuke dah ni :)
 
ermm , suasana puasa kat skolah .. hahah asek nak tidooo memanjang , tp , aku taubat ohh bile cikgu tuisyen aku yg berbangsa cine ckp "jgn jadikan puase utk tido dlm kelas" ... insaf insaff aku dengarr .. pastu aku asal nak tido dlm kelas je , mst x jd ... aku slalu nasihatkan kawan aku mcm cikgu aku bg tau .. tp ,, ade lahhh minah ni nama sofia kate " jgn jd kan puasa jugak , kite x leh tido dlm kelas" hahahh bengong aa die ...

sofia  , pagi2 dtg skolah smpai hbis rehat , die lahh yg mulut murai .. tp , hbis rehat trus insaff .. sbb time rehat kan gi tazkirahh .. hahah malangnye aku dan sume pengawas x dpt join tazkirah sbb ade tugas yg kene buat .. aku ronda2 time rehat suruh plajar gi tazkirah .. asal jumpe budak yg x gi tazkirah , mst aku tny "asal x gi tazkirah kat surau ?' hahaha kelakarr ! sume terdiam , x reti nak jawab soalan aku .. sbb dorang act x de langsung halangan nak join bnd tu .. tp , aku terkilan ramai yg x gi :(