Sunday, 24 February 2013

Si Bunga Kecil yang taat :)

Assalamualaikum :) hehe tajuk entri harini 'si bunga kecil yang taat' hmmm, ape benda tu ? siapa tu ? biar aku cerita .. hoho smlm , aku outingg bermalam dekat rumah kawan aku di dengkil .. dia kawan dari sekolah rendah aku .. agak rapat lah hubungan kiteorg , walaupun lepas tamat sekolah rendah kami berpisah sbb berlainan sekolah , tapi kami percaya yang ukhuwah persabatan kiteorg .. haha alhamdulillah , kiteorg still kawan baik smpai sekarang :')

Petang tu jugak , dia bawa aku pergi Paya Indah Wetland sbb nak melayankan sangat aku punya mengada ngade nak berbasikal haha .. petang tu dah lah gelap mcm naak hujan , *sebenarnya dah hujan rintik rintik* hahha tapi ,, kiteorg buat x nampak je xD

 kawan aku :)

 haaa , cantik kan gmbar ni xD haha bukan cuaca cerah , tapi sebenar nya mcm matahari nak terbenam , lambat gila kiteorg keluar rumah haha xD 

 kawan aku yang perempuan tu je , yg laki tu saje je , aku nak tnjuk yang ramai gak yang datang bersenam kat situ hehe 

 nmpk tak ade landak di situ hahah *gila skema* hahah 

 hahah time ni tgh 'cycling' . sebelah tangan pegang handle basikal , sebelah tangan pegang kamera hahaha hebat tak hebat tak xD kalau jatuh basikal , mmg hebat !

 ni diaaaa , action lebih :P

 dia pakai basikal adik dia , pendek sikt hahah

 aku pakai basikal kawan aku , tapi ermm , kaki aku mcm susah nak sampai tanah ahaha agak tinggi xD 

 ni adik kawan aku , nama dia Eilhamy Munifah ... dia sangat bising hahahah sakit telinga aku --' 
dannn sangat mesra dan comellllllllll

 nmpk tak , ade pelangi kat belakang aku x'D best moment ever ahh ! lepas tgk pelangi ni , keadaan pun dah macam sunset haha dan hujan dah mula nak lebat , so mmg kiteorg dua org , bawak basikal , selaju lajunya hahah xD semput gak lahh kiteorg hahah xD sampai kat rumah , mmg basah ahh !

 ini budak comel + nakal hahha duk main kamera aku .. sabar je lah hhihi

 ini aku bersama kain --' tu homework aku lahhhh ! sibuk menjahit :P

 membesar bersama :)

 berangan pun bersama haha 

 kiri sekali tu , adik dia jugak .. kakak kepada Eilhamy , nama dia Ahlami Diini :D pemalu je kot haha

 :)

 sukaa posing lah dia ni haha

 lagiiii sekali --' haha

 baru normal haha act , ni ade kenduri dekat dewan Kem Batolion , dekat sangatt dengan area kampung aku :)

 kami dalam kereta , otw nak hantar aku balik rumah .. hahaha so sad nak tinggalkan budak ni hahaha time dalam kete , budak budak ni mcm terkejut bila aku nak balik rumah dah .. dorang ckp , "haaa , kakak nak balik ?!" ......"kakak jangan laa balik.." ........"bye kakak" ............."kakak jgn lah balik" ...... "bye kakak" .............. hahahhaha aku pun tak paham , dorang ni sbnr nya aku aku balik ke tak xD mula2 , konon aa nak rasa terharu bila dorang x bagi aku balik , tapi bila dorang ckp "bye kakak" hahahaha mmg bengong lah xD kelakar ! hilang terus terharu aku hahah xD

masa dalam kereta , haha first time aku rasa , aku naik kereta yang sangaaaaat bising dngn suara budak2 haha xD Eilhamy ni tak habis2 menyanyi --' kalau lirik betul x pe lah jugak haha ni , salah . dia nyanyi "itik bertelur , ayam pun bertelur" bayangkanlah , dari tengahari smpai lah ke petang aku dengar bnde yang sama hahah xD lagi satu dia nyanyi ,"air pasang pagi surut pkul 5 , nyonya bangun pagi pun pkul 5 " hahahahahahah mmg bengong xD pelat xD aku x tau laa , kalau aku jadi kakak dia , mst kene sabar ssangaaaaaaaaaat hahah xD

walau ape pun , mmg best luangkan masa dengan dorang ... and kawan aku , Si bunga kecil yang taat ....  Zuhairah Musz'inah <3 thank you :)



Sunday, 3 February 2013

my beautiful malaysia

Assalamualaikum , hai . lama tak ber-blogging kann haha aku agak sibuk kottt xD harini hari Ahad pun , aku masih lagi kene terlibat untuk memeriahkan majlis 'My Beautiful Malaysia' yang berlangsung dekat SMK Taman Medan , Petaling Jaya . jamm gilaa kat sane , so kiteorg semua kene jalan hampir 2km utk masuk kat kawasan tu .. jauhhhhh !

this <3

 bersabar dalam perjalanan :)

 sangattttttt jauh --'

 my fashion and dressmaking (F&D) classmates :D

 awiennn ! 

 SMK Taman Medan .. ramaiiiii orang terdiri daripada berbilang masyarakat ! 

 haha sempat lagi nak bergambar xD

 kak Darmawati , myra , kak aisyah and kak noru :) merekaaa gempak :D

 sementara menunggu ketibaan perdana menteri Malaysia :) sementara menunggu , kami semua dihiburkan dengan artis jemputan seperti lisa surihani , black mentor , shiha mentor , noh hujan , nabil dan angah .. dorang semua sporting gilaa nyanyi sama2 ngn artis tu . haha hidup aku je bosan skit xD aku hanya duduk membaca bku komik sejarah PM haha skemaa gila en aku xD takkk . bukannya ape , speaker dia sgt kuat , sakit jantung aku dngr .. haha so diam lebih selesa xD

 akakkkk ! :D

 F&D :*

 awienn dan kak bella :D

 ajaa  dan wawa :)

 esah dan awien :) ohh pipi akuuu O.O gemuk xD

 ajaa :)

 haha pelik gila muka aku xD btw , dorang ni lah yg paling ngam dngn aku kot xD hehe

 kak bella ........ putihnyaaa :'( hahah

 nak balik dahh 

 hehe

 giatmara Serdang ! 

me and rabiatul :) 

so , dipendekkan cerita , majlis dilancarkan oleh PM kita , haha time pelancaran tu , aku tergelak tgk ape yang berlaku dekat atas pentas xD hahaha PM sangattt sweet dengan isteri dia haha dan aku tgk kat situ ramai belia yang terlibat ... jadi aku harap sgt belia kat Malaysia ni semua nya berkualiti . in sha Allah :) haha pesanan utk diri aku jugak xD