Thursday, 29 December 2011

3mulia2010 COMEL

hallo hallo kawan ! Assalamualaikum ?! hehehe anda sihat ? anda dah makan ? anda dah makan ubat ? hahaha , okayy stop ngarut xDD


Harini kan , kita kan , dengan kawan kite , Sofia dan Dalila pergi Serdang sebab ada reunion 3 mulia 2010 :) pukul 9 pagi ayah dah hantar pi rumah Aika .. hahah sofia dalila datang rumah aku jerit2 sbb kene kacau ngn anjing jiran aku xD hahah siap peluk2 bagai depan rumah aku , wakakaka , okay , lpas kiteorg gerak rumah aika , aika x bgn tido lg , mata pun bukak separuh je ... hehehe , kami ni memang menepati masa :)) sorry ..

Around pukul 10.50 pg , aku , sofia ,dalila , aika , pipah din ngn eyna gerak mcD ...hahah masuk2 mcD je yg tga sunyi sepi tu , aku boleh gelak terbahak bahak tgk azrin pakai bj kurung .. hahaha kesian dia tak tau plan dah tukar , tp , chill lah ! kau nak pi kenduri kahwin kan lepas tuu ,, hahaha

okay , yg dtg td pun cume , lebih kurang 10 org .. haha best lah , budak hostel yg dtg cume aika , nabil , pipah din , pipah man and aliyyah ... yg lain kiteorg sume hostel kat smkss :)) hahaha lame doe tggu aliyyah , tp , takpe lah , tggu lah kejap sbb rindu lame x jumpe :) hehe nabil pun .. aliyyah comel sgt td ! terpaku , tergamam , terpana , terpesona hahha  ayuh ! share the picturessss


                                       
                                          gmb ni , aku sofia dalila menyelit last2 minutes :))

                                                             
                                                                       hahaha

                                            
                                                           AKU GEMUKKKK !


                                                                peace ! hahaha

     

Lepas jumpa Aliyyah , kiteorg terus bergegas pegi next plan ! hahah pergi rumah amilia :)) pada awalnya , amilia nak prank sofia dengan tepung sbb haritu birthday sofia x kene pape .. haha lepas tu , harini aku tersangat sangat malas nak bwk beg , aku nak lenggang kangkung je xD


then , kat mcD aku KONON ajak dalila pi toilet pikir plan yg complicated , then aku cdang ape kate kite prank dua2 org skali , amilia and sofia .. ? hahaha yes !! aku bg tau sofia yg aku nak prank amilia , then bg tau amilia yg aku nak prank sofia , hahahah complicated ! serius kelakar , time nak prank , sofia dalila x sempat nak pi nyorok , hahaha kelakar weh !! otak aku dah rakam semua kenangan manis ! hahaha RINDU WEHH ! NAK BREMPAT EMPAT MCM DLU !!!!

 
time ni tga tggu bas ... lambat gilaa ! then jumpe Aiman Baha bwk motor , hahaha wengggwengg


 hahahaha nii diaaa ! wakakaka , sorry ahh ! muka kami semua mmg innocent suci xDD


hahahaha , elok lah gmb ni , sorang bj hijau  Raja Kapur , sorang lg bj putih mcm beruk kene tepung ! hahahahaha tgk2 ! aku kene SIKIT JE ! hahaha dalila lagi tak kene pape ! muu tggu tahun depann ! hahaha

 Sebenarnya , tujuan utama dtg rumah amilia nak settle kan semua masalah ,  hahaha now dah settle kot , dengan cara baling tepung ! wakakaka , haha best td kat rumah dia , borak2 gelak2 sampai tersembor air , tersedak air ! borak semua tak masuk akal , antaranya nak kahwin same2 skali 4 org xD hahah LOL hahaha serius rindu mcm dlu !!! hahaha haishh , next year amilia dah pindah rumah , jgn lupa taman U !! jenguk2 lah aku nnt dah tua kat sini xD hahah

 okayy lahh ! aku penat sgt2 harini ! esok pagi nak balik kampung nak kene petik buah -,- hihihihhi aku nak tidooooo , bye salam !! kawan ! iloveyou !

Friday, 23 December 2011

makhluk bercengkerang dan lambat -,-

Assalamualaikum dah hai babe ! haha eee yekkk xD wakakak


harini kan aku nak ckp pasal sejenis binatang  a.k.a makhluk ciptaan Allah .. haha iaitu SIPUT .. hehe aku sangat geli dengan siput .. haha sape yg kenal aku or pernah nmpk aku terserempak dengan siput , confirm dorang tau mcm mana reaksi aku .. hmm , ape yg aku geli ? mungkin sbb dia mengesot ngesot eeeee ,, aku x leh bayangkan , meremang bulu roma aku !

 Pernah dulu , aku tga jalan dengan sahabat aku nak pergi sekolah ,. haha aku jalan kan mmg confirm pandang bawah kan .. then , tetibe aku leh nmpk ade seekor siput yg sgt sgt sgt besar ! aku terus lari tinggalkan sahabat aku sorang2 terpinga pinga xD haha aku lari , sampai aku masuk kelas .. haishh ! seriously sangat geli ! time lari tu , aku main suke hati je lintas jalan , alhamdulillah x de kete , kalau x , sia2 aku mati sebab siput !  hahah ..

 Segala jenis siput aku x suke ..  siput bab* ke , siput sedut ke .. whatever ! walaupun org kata siput sedut sedapp , tapi , eee yekk , okay sorry ! haha , confirm lah aku ni seseorang yg x makan siput sedut xD hahah ,td mak aku masak siput sedut pun , aku lari dari dapur gi ruang tamu xD haha okay ,, dalam post kali ni , aku x boleh nak letak ape2 gambar siput ! sebab , nak google gambar siput pun aku dah tutup mata , ape lagi nak copy kat sini xD tak teragak agak nak delete post ni nnt .. haha ,

 haha .. kalau korang x kenal siput tu mcm mana , pergi google sendiri eh ! hahah org pelik jugak nape aku geli kat siput .. padahal siput tu nak kejar aku pun slow nak mati ... haahaha aku kalau dtg skolah awal pagi , time hujan or renyai2 ,, mst aku akan berjumpe dengan siput .. hahah , tak yah ckp lah ! aku melekat kat dinding , tutup mata then jalan laju laju .. selaju laju nya !  hahaha

 Sebenarnya , siput mungkin tak lah menggelikan sgt .. kalau korang tgk corak dekat cengkerang dia sgt abstrak .. indah nya ciptaan Allah kann , tp , aku je yg over geli --' hahah okay lah , aku akan cube tak geli dah dekat siput .. korang tak yah menakut nakutkan aku kayyy .. hahah

 Okayy lah , sampai disini je perkongsian kite , lain hari kite cerita lagi ye , bye salam :))

Thursday, 22 December 2011

buku baru ? :D

Assalamualaikum dan hai sahabat  ! hehehe

 Harini aku nak share skit pasal nothing pun... hahah okay lahh be serious ! okayy .. masalah datang menimpa aku .. dan sekarang apabila tahu semua hal   ... it getting more worst .. hahah semua org dalam dunia ni akan menghadapi masalah , tapi kenape ade sesetengah org yg muke dia nmpk mcm x de masalah je .. sbnr nya , ia bergantung atas seseorang tu sendiri  , how they manage their problems ..

 okayy , masalah aku , tak perlu lah aku cerita se-details-nya .. biar lah aku just luahkan ape aku rase kat sini .. okay , mcm post before this , aku dikecewakan .. dan baru kejap td , aku ckp it getting worst .. aku mule terpikir ..

 Setiap org dalam dunia ni buat kesilapan .. siape KITE tak nak maafkan mereka ? okay .. aku rase dan aku berbesar hati utk bg dia peluang kedua .. kami still nak kawan dengan dia .. terlalu lama kami berkawan .. kami sayangkan persahabtan kami .. okay , korang pelik kenapa aku asek sebut 'kami' kan ? haha yes , kami ! not aku je ..  okay kalau korang x paham , tak pe ..




 mcm ni lah , aku rase , kalau betul lah kawan aku dah tersalah jalan or lupe diri or whatever , aku rase aku tak patut tinggalkan dia .. okay lahh .. lantak lah korang nak ckp aku bodoh ke ape sbb aku still tak nmpk bnd yg dah terang lagi nyata .. aku akan solve semua ni nicely .. very2 nice .. hahah i wish :) insyaAllah .., Allah x kan halang kite berbuat baik kan ?

 Aku rase , kalau lah korang ade kawan mcm tu , kite patut pimpin dorang ke jalan yg betul or at least ade kat sisi dia , okay aku bg analogi skit , mcm mana kalau kite gaduh atas sbb ape pun then kite tinggalkan kawan kite , korang x rase ke kawan kite akan LEBIH PERGI JAUH ? bukan pergi jauh dalam kebaikan , tapi sebaliknya ..kalau aku , aku akan sedih sbb kawan aku sesat .. bukan nak ckp kawan ngn aku ni tak sesat , tapi , kite same2 perbaiki diri kita okay , try our best :)

Ape yg aku nak katekan dekat sini aku sayangkan kawan2 aku ... aku nak ,  aku dan kawan2 aku semuanya ke syurga .. aku x nak kawan aku hilang arah sorang2 .. aku tak nak  kawan2 aku porak peranda , pecah belah , cerai berai sbb aku .. hahahh joke :)  aku nak kawan aku bahagia ..  insyaAllah , aminnnn <3

p/s : sorry aku bukan nak memerli or sindir siape2 .. peace <3

Tuesday, 20 December 2011

bintang-bintang yg menyinari hidupku :))

Assalamualaikum dan hai geng ! ohh , geng ke ? geng lah kot kite ni ...

 Harini aku nak share pasal 2 bnda ,.. sedih and happy .. tp , aku x tahu nak cerite mana dlu .. takpe lahh , mule mana2 pun same je kannn .. haha okay , harini aku Sofia dan Dalila turun serdang sbb ade kelas add maths , okayy lah jugakk dpat paham , thanks Pn Chi sbb setiap solutions yg dia buat , ade proof .. so , tak de lah pening kepala sgt ,, and alhamdulillah , next year dia ajar kelas 5 mulia .. so , aku nampk ape hikmahnya aku turun kelas :)

                        okay , ini aku .. hahaha comel kan , xD tak yah bg tau pun aku tahu hahaha


                                         bersyukur sangat dapat kawan mcm dia , Sofia



 lepas habis kelas , kami semua , aika , ina , naja , chapipah , sofia dan dalila ..pergi main buaian kat Tasik serdang .. ooppss , aika kata tu lombong .. hahah kalau lombong emas , aku terjun ! hahaha okay , main buaian seronok , mestilah seronok kan , sape yg main buaian nangis2 ? haha tu name nya otak org tu SOMETHING WRONG ,.. haha okay seronok ade kawan mcm tu :) alhamdulillah .. 

                                                     ini lah 'lombong emas' xD




                                                  gelak je sofia ni , dalila muka tension xD


                                          okayy , muka ni manis , ade muka org WARAS xD


aku sayang semua sahabat aku .. aku paling x suke bergaduh ngn kawan aku .. Tapi , seperti biasa , aku takut dengan pepatah yg pernah aku dengar "kawan sering bertukar ganti " yup , something like that .. hahah ...

 HAAA ! nak share satu lagu ngn anda semua :) aku suke lagu ni .. 'Someone like you' ;')


hahaha ," nevermind i'll find someone like you .. i wish nothing BUT THE BEST FOR YOU TWO , don't forget me .. I beg .."  hahaha , aku suke bait yg tu .. kalau kite menghayati lagu ni elok2 dan terfikir kan seseorang , mst sedih .. ye , bile terkenang balik .. aku nangis .. :'( 

 Lebih sakit dan perit dari putus cinta kott ! yes , ini sahabat aku .. ape yg aku boleh ckp , aku x sangka , aku x sangka , AKU TAK SANGKA ! aku x nak bersangka buruk dekat kawan aku .. tp , sedih lahh bila kepercayaan yg aku bg dipandang mcm sampah ..  sekarang ni pun , aku byk terfikir tentang dia dan semua bnd yg dah jadi ..

 aku terima ni semua , suke hati kau lah .. aku berserah .. aku doakan kau jumpe balik jalan U-turn utk kau patah balik ke jalan yg betul .. 'haha' kiteeorang sentiasa ade tggu kau .. aku x tau mcm mana nak berdepan dengan kau lpas ni .. nak tgk gmb kita same2 dlu pun , buat aku sedih , kecewa .. please be honest to us .. ini lah kawan kan ?  pinky promise !



aku harap everything is gonna be okayy .. insyaAllah :') cuti ni , aku melalui 2 kekecewaan  .. setiap kekecewaan tak kan hilang dari ingatan aku .. sorry kepada org yg telah aku kecewakan .. dan okay , sekarang aku yg dikecewakan .. aku maafkan kau .. hahah konon je mcm ade yg mintak maaf xD tapi , satu je , aku yakin ,,, kawan aku ade sbb ter sendiri .. and kalau nak berahsia ngn aku .. GO ON :)

 okay bye , assalamualaikum , semua citer stop disini okayy , hahah ini hanya luahan emo xD wakakakka mmmuuuaahh ! kawan :) *yg muhrim je .. HAHA

Monday, 19 December 2011

R.O.T.I.

Assalamualaikum dan hai ! harini kan , aku kan mengidam kan lol kan ! hahah cukup lah tu ,, okayy normal okayy okayyyy , tak okay , lantak kau lahhh ...

 Harini bgn lepas mandi , aku terase nak makan roti sandwich -,- hahah , along aku kate , mkn lah nasi .. sbb mak masak mknn fava aku .. haha aku tak tau ape angin dtg kat aku td . aku tetap x nak , aku nak roti jugak .. hahaha mak kalau kecik hati , sorry ... nnt eshah mkn jugak ape yg mak masak ... cume lambt skit je :)

 hahah , lepas beberape minit , along aku ajak beli roti .. hahah mule2 malas sgt nak siap .. tp , kene pakse , ikut je lahhh ..  hish , gedik gila nak merajuk sbb roti .. hahah


lepas beli , aku terus baham 6 keping roti dengan coklat .. hahahha hasil nya , smpai skrg aku x mkn nasi ,, and the worst is , AKU LUPA MKN NASI .. hahaha lol okayy aaa , bye ! nak mkn , penat mak aku masak utk aku , so korang HARGAI LAH IBU ANDA :)

Saturday, 17 December 2011

hari ini dan semalam :)

Okay sahabat , Assalamualaikum dan hello hello :)

Hari ni nak citer pasall ... pasal ... pasal ... hishh ! time ni lah nak lupa -,- ..  okayy bismillah .. okayy nak cerita pasal harini dan semalam .. hahah mcm tajuk lagu pulak en xD nak update smlm , tp , rmai lak yg ade kat rumah ni , tak private .. hahaah


okayy , cerita semalam dlu lahh , cerita pegi rumah Zulaikha dekat Serdang .. alah zulaikha tu .. tak kenal ke ? name glamour , Aika Zaha .. hahah mesti kenal kann :) okayy , mule2 bercadang , KAMI BERLIMA nak dtg .. tp , hasil nya hanya lah KAMI BERDUA .. okay whatever , BERDUA LEBIH BAIK . hahaha aku dan amilia ..

 pagi tu .. aku ngn amilia mandi same2 , hahah buduh , mase je same .. mandi rumah sendiri lah xD hahaha lepas tu , time tga siap2 , mak aku kata nak hantar pi serdang sbb mak aku ade meeting kat sane .. lepas tu , gelabah dah , sbb kiteorg paatut nya naik bas ngn haziqah skali .. kabut gilaa sbb iqah x jwb phone callS and textS kiteorg .. HAHAH so , lastly , kami terpaksa pergi dlu .. haha *sorry iqah ..

Aku amilia , ngn parents aku gi sarapan dlu kat Tasik .. dah sarapan , aku ngn amilia pun main buaian kat Tasik tu .. syok doe .. hahah last2 aku terase nak muntah xD tp , tak muntah laaa haaha .. lpas tu kami teruskan perjalanan ke destinasi kami , dalam perjalanan , amilia citer yg kawan 18 dia cmmt tentang diri aku bagai kertas yg sedang melayang waktu first time dorang jumpe aku -,- PERGH GELARAN BARU WEHH .. hahaha  i like !

okayy , sampai kat jalan rumah aika , nmpk kete mak dia ade ., motor depan ruma dia pun ade .. cuak lahh kiteorg ! lagi cuak bila aika x jwb phone , kiteorg dah pk lain dahh .. lepas tu boleh pulak buat lawak kat tepi kete mak dia ,, nak calar kan lah , itu lah ini lah xD wakakak sorry , kami x buaat pun lahh .. hahahah so , jalan penyelesaian drpd berlame lame kat tepi kete mcm org bongok , aku pun call hidayah , adik aika .. hahaha

okay , kiteorg lepak , belajar addmaths skit sebanyak utk bahan bukti kat parents aku xD  hahaha then , hbis belajar , pegi mcd . hahah mcm2 jadi .. aku x henti2 nak gelak xDD HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHHAHA .. stop it ! xD


                                                 okay ini mereka :) SAHABAT <3



                                 ini lah Zulaikha :) ahahah sorry lah kalau ade gmb yg buruk xD




                                                 okayy hahah gmb ni buruk xD




                                   okayy , ini hot stuff ! hahahah sape punya , aku x tau xD


                
                                                ohh itu kita ! kami ! kiteorg ! hahaha



okayyy hahhaha gambar ni GILAA , tgk lah aku ngn leya kat blakang tu menyemak dengan muka aika yg mcm hape tah xD , adil lah semua buruk xD






                                                              okay , ini amilia xDD 



                                     DAN , ade qistina comot mkn ice cream and chapipah xD 


okayy tu je citer smlm .. hahah panjang ek ? takpe lahh .. hahaha okay citer harini x byk sgt pun.. cume pergi kenduri kakak iqin kahwin kat putrajaya xD hahaha jumpe iqin .. malu2 kucing -,-



                                               
                                                  hehehe simple kann :) mlas nak over xD


okayyy itu je nak citer , muahahahah , okay bye2 salam <3




Thursday, 15 December 2011

"I sombong ke ?"

assalamualaikum dan hai followers and secret followers xD


Sejak dua menjak ni , aku rajin lak nak update menda alah ni .. hahaha ntah lahh , maybe sbb aku dah x de tempat nak berkongsi ..haha lagi pun , buku diary aku dah hbis , tak sempat nak beli buku br , belikan guys ,, hahah  harini , aku nak share pasal seseorang yang bersifat sombong , berlagak dan agak materialistik .. hm , aku tak sangka aku kenal jugak dengan org yg macam ni ... memang macam2 sifat yg Allah kurniakan utk hambaNya .. tapi , kite jugak kene bijak control sifat2 yg bg aku agak mazmumah tu ...

hahah sakit hati je aku bace ayat kat baju dia tu ! hahah Bukan nya ape .. tapi ,, kadang2 memang ada sifat kite yg sombong , berlagak semua tu agak menyakitkan hati org disekeliling kite suma kann , korang sume mesti JELIK dngn org yg ada sifat ni ..
harini , aku berhadapan dengan org yg mcm tu .. aku sendiri rase geram and rase mcm "eh , dia ni apahal?!" hahahah normal lah .. setiap kata2 dia mst nak menang and tampak mewah or beradaa .. huhh whateverrr !

Satu jelah yg aku buat utk bg dia jgn bermegah megah sgt , hahah tapi cara aku sgt sinis , so , jgn tiru cara ni ! hahaha , sbb cara aku ni mcm sindir , perli , poyo skit .. hahaha aku just ckp something yg akan buat dia terdiam malu sendiri dengan ape yg dimegah megahkan .. hahah korang paham tak ape yg aku ckp ? pape je lahh .. tapi , jauh disudut hati aku , aku rase bersalah jugak sebb sindir sampai mcm tu sekali .. hmm , SORRY !

 Act , aku ade sifat yg tidak berape baik .. aku ni jenis yg suke sindir and perli seseorang yg byk ckp or org yg tak habis2 nak kenekan org .. yes , aku mengaku aku kuat kenekan org , tapi aku still ade had .. hahah .. and , bila aku dah dapat buat org mcm tu terdiam , aku rase happy :) hahah tapi  , serius lahh aku ckp , yg aku x gemar dengan org yg bermegah megah , berlagak ,sombong , angkuh dengan ape yg diri dia ada sekarang ni ...

 Ingat , semua yg ade dekat diri kite ni hanya PINJAMAN semata mata .. nnt esok bila dah mati , tak de nye malaikat tanya harta kau byk mana berapa juta , kau mati kat hospital berape bintang ,.. kann !? hahah whateverr !  jangan lupa , hidup kite hanya sementara , tah esok tah lusa ,, kita mati , taubat lahh , janga sombong kayyyy ! mmmuuaahh salamm :) ahahah

Wednesday, 14 December 2011

ohh , cuti sekolah ke ? HAHA

Assalamualaikum dan hai sahabat :)

 Sorry lameeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee sgt tak uodate bnd alah yg tak berape nak penting ni bg aku xD hahaha setiap kali nak taip je , mst perasaan mals tu datang berombak ombak xD kekekeke mcm ombak rindu , tapi aku ombak malas .. erm , nak cerita pasal ape ek ?

Okay , sekarang cuti sekolah kan , jadi , mestilah nak bercuti .. tapi , SAYA SPM TAHUN 2012 .. saye kene belajarr ! dah lah subjek form susahh , tak sempat nak backup lagi T.T tuisyen aku pun dah start belajar yg form 5 .. aku x reti lah nak backup sendiri subjek form4 .. haishh , life MUST go on aishah ! okayy , aku akan berusaha sedaya upaya aku !

okayy , around 24 november kot , aku pergi rumah Sofia .. sbb nak bg hadiah birthdayy dia .. hahaha seronok rase mcm cpat sgt masa berlalu kat rumah dia .. aku sempat main2 dengan baby yg dia jaga , comel .. ! nama dia Naufal :D

OKAY , 1 disember , aku pi Mines teman Aika tengok Ombak Rinduuuu .. hahaha dengan aisyah afifah and fariza dan sesiapa yg lain lahh ! hahaha aku demam time ni .. balik dari Mines saya basah kuyup kene hujan ! T.T hahaha , alhamdulillah tak demam balik , kalau tak , mmg tak leh keluar dah !

OKAY ,,  2-4 disember , aku pegi kem pesona dekat masjid putrajaya .. okay , walaupun citer dia dah hampir basi , tp , korang bukan tahu pun... hahaha okay , kem tu islamic sgt .. dah byk bnd yg aku sedar dalam kem tu .. kem tu punya tema "bercintalah" haaaa , bercinta dengan siapa ? confirm lah dengan Allah .. ape yg aku ingat dlm kem tu dan yg memberi impak dalam hidup aku ialah ,

cinta teragung hanya lah cinta Allah ..
cinta sebelum kahwin hanyalah palsu ,,
dalam masa ber-couple kita sedaya upaya berlakon yg terbaik .. 
kalau kite suke kan seseorng ..pendam lah sendiri dalam hati kita ... hahaha 


tak tahu lah korang paham ke tak .. harap korang paham lahh .. dann seronok sgt , dkat sane ade something like mlm kebudayaan .. and aku memegang watak sebagai Fatimah Az Zahra .. dia ni kan anak Nabi Muhammad s.a.w. dan isteri kepada Saidina Ali .. guess what ? aku pakai jubah hitam , tudung labuh hitam dah purdah hitam utk lakonkan watak tu .. dan sejak dulu lagi aku teringin sgt nak pkai purdahh ! aku harap suatu hari nnt aku boleh smbung pakai purdah :) aminnnn aku tak sempat pun nak amik gmb , tp gambaran nya mcm atas tu  lah kott .. hahaha


bawah ni , gambar aku dengan naeilah dan dalila :) kami same2 dalam kem ni , sepatutnya ade hani sekali , tapi , dia kene pergi kem lain pulak :(


hahahhahaha , naeilah comel , buat muke xD .. dalila ! tak reti senyum ke ?! hahahha :)

                                                                            <3<3

OKAY ! selesai kem .. aku teruskan cuti aku dengan tuisyen , makan , tido , online , study dan reading .. hujung minggu je lah ade org kahwin .. yeah ! minggu lepas , sepupu aku , Asri selamat diijabkabulkan ... alhamdulillah :) kami pergi johor .. lepas tu sempat lah i melawat sepupu aku dah dah lamaaaaa sgt tak jumpe dia .. kak Yanti sekeluarga ,, dia pun nnt nak bertunang , hopes semua berjalan dengan lancarr ,..

OKAY .. hahaha ,, erm , sekarang kembali mcm biasa .. cume hujung minggu ni ade org kahwin dkat Taman Universiti , hahaha .. minngu depan org kahwin dekat Perak jugak , so , time chirstmas aku kat kampung Perak :) aaaaaa aaaa aaaa ape lagi ek ? haaa ! Jumaat ni , insyaAllah aku , dalila , amilia , sofia(x sure) nak turun Serdang .. gi rumah Aika .. nak lah kumpul same2 lagi !!!
hahaha ,, haa , kene singgah sekolah jugak , nak amik senarai buku tahun depan .. yes form5 , tingkatan 5 .. cepatnyaa lah aku membesarr .. hbis SPM , masuk universiti or matrik .. then kerjaa lalalal kerjaaa lalalal bosan dengan kerjaaa hahh haaa lalalala !!! hahaha esah gilaaa xD

 ohh yeaaa , tahun depan aku masuk 5 mulia .. ohhh ! sad ! my tablemate , sofia , take care in 5 setia ! hahaha takpe lahh , aku lawan kau nnt !




hahahahah , tak de kerja nak letak gambar kau dlam post ni xD MUAHAHAHHA okay okayy , nothing to says dahh .. ahhhaha , so , thankies ye kalau ade yg bace lahh ! hahaha




Thursday, 10 November 2011

WARNA KEHIDUPAN

assalamualaikum sahabat ! sahabat dan sahabat sahabat dan sahabat sahabat sahabat ! hahaha gilaa



 aku sayang semua sahabat aku kerana Allah .. aku ade sahabat yg terbaik yg pernah aku kenal dalam senarai yang terbaik .. sahabat sgt mempengaruhi hidup kite semua .. ade sahabat yg baik , sahabat yg kurang baik , sahabat yg tak berapa baik , paling x best , sahabat yg makan sahabat .. heheh ape lah pelik sgt aku punya bahasa ni kann .. dalam hidup aku , aku ade 6 sahabat yg paling aku sayang dah senang citer , aku dapat ngam dengan dorang .

    Yang Pertama , nama dia Zuhairah Musz'inah binti Abdul Walid .. dia ni sangat periang dan penyabar ..  aku kenal dengan die sejak dari aku darjah 4 .. lebih mengakrabkan kami , bila dia transit kat rumah aku , jadi , kalau nak pergi sekolah sume sama sama :) dia ni kadang2 lembap skit , orang buat lawak , x gelak2 , bila sume dah hbis gelak baru lah die gelak .. hahah lambat sgt -,- dia jugak seorang yg penyabar seperti yg aku dah mentioned kan td .. aku ni kan kuat tidur , jd , aku yg selalu terlajak tidur utk pergi sekolah agama .. die lah yg selalu tolong susun kan buku aku , kejutkan aku .. hahaha dia jugak lah yg layan kelam kabut aku xDsekarang , dia kat SMAP Labu,Negeri SEmbilan :)

                                                            ini makcik sofia :)

    Yang kedua ialah Sofia Nadiah binti Hashim .. dia ni sahabat aku yg sgt ceria , lawak , and dia tahu setiap ape yg jadi kat aku , ermm macam mana nak terang kan ek , slalu nye , bile aku call dia , dia dpt detect suara aku sakit or nangis or something wrong or happy semacam or bosan .. hahah senang ckp dia konon ade power , hahaha diakelakar , selalu hiburkan hati aku xD sekarang dia ni classmate aku :) duduk pun sebelah aku , and ingat lagi , dia juga merupekan faktor aku pilih SMKSS dari SMKSK ..




                                                         ini pulak zulaikha :)


      Yang ketiga ialah Zulaikha Zaharudin .. dia ni , mulut dia x penah berhenti bercakap , kalau berhenti makne nya ade something wrong .. dia seorang yg baik , sangat mementingkan persahabatan , dan hatinya lembut , mudah tersentuh ...aku sgt risau kalau die touching mane2 .. dia jugak kaki prank :D hahah ade geng dah aku kalau nak kene kan kawan 2 , malah dia lg kreatif idea dia .. dia lah bestie aku selepas aku keluar dari sekolah rendah , act aku x sangka sgt sbb aku ni pendiam skit .. hahah konon , tp , kiteorg happy gile2 bersama :) dia skrg kat Sekolah Sains Tuanku Jaafar kot , aku slalu dengar dia sebut STJ je . .

                                                        ini nenek kebayan amilia :)

               Yang keempat ialah Nur Amilia binti Abd Mutalib .. dia ni pun jenis byk mulut .. malah suara dia nyaring sangat2 !! perghh , org dekat pun , dia nak jerit O.O ahahhah dia ni gila skit , wayar x sambung , paling ngeri bila dngr ketawa dia yg mengilai sungguh !!! hahaha , satu bnd kelakar passal dia , suke tgk lelaki handsome , TAPI dia akan tak tentu hala ckp lelaki hensem padahal dia pakai spect , baru die nmpk lelaki tu x handsome langsung (!) hahah dia ni pun kuat berahsia ! heheh dia skrg blaja kat SMK seksyen18  kat shah alam ... 
                                                          dalila yang tudung putih :)


         Yang kelima ialah Wan Nurdalila binti Zakaria ...dia ni paling serius dari kiteorang sume .. haha betul smpai kan dlm 4setia , orang akan ckp dalila lg menakutkan drpd aku ! whouh ! ini berite baik buat aku ! hahaha dia ni paling keras kepale , paling petah perang mulut and ustazah kiteorang sume kot .. hahaha tp, seserius mana pun die  , tak de lah jauh mana pun , dia still gila mcm kiteorg sometimes ! hahah and aku n sofia suke usik n kene kan dia dngn S**run .. hahahah kadang kala , panas hati jugak bila layan dalila ni , tp , kiteorg tetap ngam ngn dia .. kuasa Allah :) dia pun classmate aku , duduk kat dpn aku je .. at SMKss hihihihi


         And last sekali , Zati Hazwani binti Ismail .. aku sangat suke dngn bulu mata n kening dia yg lebat sangat2 ! dia pune sikap sgt comel :) dan periang .. dan penyabar dengan sikap aku yg suke sgt mengganggu ketenteraman hidup dia , hahaha aku sgt rindu dia ... tak jumpe dia since tamat sekolah rendah .. tak silap aku , skrg die blaja kat skolah swasta KIBLAH kat bangi .. aku nak sgt jumpe dia !  

           

     Walaupun kawan2 aku jauh mengejar impian masing2 , tapi , jarak yg memutuskan kiteorang x pernah mempengaruhi hidup aku .. mereka lagsung x de jarak dlam hati aku , hahah terhimpt dlm hati aku ? haha tak lah , tapi , aku tetap sayang mereka semua .. walaupun zaman sekarang ade fb lah twitter lah ape lah , tp walaupun x bertegur sape , aku x kecik hati .. sbb aku tau ape yg dalam fikiran aku ,., hahaha APE NI ?! okay lahhh , aku sayang sahabat aku kerana Allah .. jgn disebabkan hal remeh temeh , persahabatan kite retak kayyy .. bye salam <3




                                                                                                

Saturday, 22 October 2011

hai

hye ,  salam kawan2 :) rase macam dah lame pulak kan aku x post something :) hahah x payah ak rase sangat lah sbb hampir sebulan kot aku x update >.< sorry sorry sorry haha


act , minggu ni, minggu2 lepas sgt busy ngn exam .. ni onl pun sbb cuti deepavali seminggu .. naik cuti ni still ade exam , lgi 5 paper kott ... aku nak rest kejap cuti ni .. hahah nnt br bace buku .. KONON ! haha insyaAllah .. aku x berape suke sgt ngn cuti .. sbb aku akan dapat tekanan x bercakap ngn orang esspecially kawan2 aku .. kat rumah ni , aku mana byk ckp sgt .. biase2 je .. and , harini , sekarang , aku tinggal rumah sorang .. kakak kakak aku sume gi join majlis graduasi SMK Seri Tasik .. sbb anak murid along ade yg dapat graduasi :)  dorang ajak aku join jugak , tp aku x nak sbb petang ni tuisyen .. hahaha alalal aishah konon baik gi tuisyen ..
 
 paper exam ni , memang susah tersangat lahhhh ! kalau lulus tu , mmg kene bersyukur sgt ! nasib baik passing mark sekarang ni 30 je .. haha 30 tu pun susahhhh nak dapat kan :) untuk aku lahh , korang sume pandai ,  x pe .. aku ingat lagi time aku form 2 , aku blaja math tajuk loci , aku x paham langsung .. bile form , dah nak dkat pmr .. br aku berjaya faham topik tu .. aku ni lambat sikit ..

ermm , minggu ni dah penghujung bulan oktober ,, november is around the corner .. birthday sofia and amilia are coming soon .. hiihihi , kalau balas balik tepung aku dlu pun okayy jugakk :) haha tak de lahh .. aku kan 'baik' :)))) haha tak nak lah puji2 ,, malu mak >.<

harini kan hari sabtu , aku x tahu kenape setiap kali hari sabtu , aku akan pening kepale pastu muntah :( mgkin aku berdiri lama , tp.. harini aku berdiri x lama pun kat ruma ni , tp still rase tetibe x sedap badan , okay aa , x okay sbnrnye , ckup lah setakat , nnt aku update lagi :) salam

Friday, 16 September 2011

midnight movie !

salam , hye hye hye !!!  heheh , harini aku sepatutnya balik kg , tp , disebabkan ade tuisyen , so x payah balik kg .. tp , bongok nya x dee transport gi tuisyen , so , conclusion nya online lah aku xD

 okay okay ,, act aku nak citer smlm aku ,and kakak2 aku gi alamanda tgk midnight movie .. start pukol 12.30 a.m ...hahahah balik rumah pukol 2.45 pagi :) tak bgus btol anak dara kuar mlm2 ... johnny english sgt2 best ! lawak bongok je ... hilang sume rase ngantuk aku pagi2 buta tu ..gelak smpai angkat kaki .. nasib x tendang kerusi org depan .. okay over gilaa

 time sampai je kat alamanda , x sangka ramai rupenya yg tgk movie mlm2 ...  aku tgk mostly sume yg dtg couples .. and of coz lah sume golongan mudaa .. aku tibe2 rase serba salah .. rase sakit mata tgk couples pegang2 tgn , peluk2 masuk cinema .. aku lak yg rase berdosa .. rase sedih .. hmm , ntah lahh ,,, aku harap aku dijauhkan dngn sume bnd mcm tu ...

 okay , balik rumah then trus tidoo ,, penat sgt .. fisrt time tgk midnight movie .. batak -,-
 hehehe , okay lahh nak bla , nak bersiap jap lg nak gi rumah sedare .. hihi raye kannn .. haaa , esok jom lah dtg open house rumah sofia ramai2 kat pinggiran :) bye salam

 HAPPY BIRTHDAYY MALAYSIA <3

Wednesday, 31 August 2011

welcome syawal :)

assalamualaikum ,  hello syawal , hello merdeka , hello rumahku syurgaku xD ... rasenye belum terlambat lagi aku nak wish slamat hari raya kat sahabat2 pelangi aku ni ,, :) raye ni aku balik perak , and hari aku kat ruma , mlm kang aku balik kampung kajang lak ...

 huuuhhh ,, sangat2 penat berjam jam dalam kete td , langit pulak sentiase medung dari pagi sampai petang ... tp , best lah jugak sbb asek gelak je dlm kete along aku wat lawak .. ermm , aishah nak citer ape ni ? hahah aku x tau nak citer ape , x nak bace pun x pe ..  cume best kat kampung perak anak buah aku dah besar2 dah , dah pandai melaram .. Mak Su awak ni je still kekampungan :D hahah

 okay , seperti yang aku target , raye ni aku nak makan byk2 , nak tambahkan berat badan aku , nak memontelkan diri aku xD sebab , puasa ni aku dah kurus ! hahah jgn jeles ye kawan2 ... I kurus , tp , you all jgn risau , I akan mkn  byk2 .. nnt korang jumpe aku mst dah serupe mcm Bob Kuman xD
 

hahaha , td aika text aku kate nak raye hai jumaat , TAPI , ni berite baru smpai , mak kate x jd balik rumah hari jumaat :( just angah n kakak je yg balik rumah , hhhuuuuaaa ! hmmm , mcm mana ni :(
k lah ,, bye salam :'(

Sunday, 28 August 2011

kite balik dulu :)

assalamualaikum , hey kawan2 :) dipagi subuh yg dingin ni , aku onl .. huhh , terkucil kucil aku xD aku saje je nak onl sblm balik kampung sat lagi .. hehehe ni rekod onl aku palingg awal pkol 5.30 pagi .. heheh


jap lg maybe dlm kol 7 or 8 , baru gerak balik kg perak , hehe , raye kedua nnt balik taman balik ... best ! lame x balik sane .. aku harap sume sepupu and anak sedara aku ade jugak beraya kat sane 1st syawal , bosan lah kalau x de org kat sane ...

 heheheh , aku sgt x tau nak tulis  ape lagi , okay stop , korang nnt take care , jge kesihatan , jgn main mercun , jgn pandu kete laju2 ,, paling penting , INGAT LAH AKU YG TERSAYANG ! hahahha joke2 , ingatlah org yg tersayang ,,,, okay lah , aku nak gi mandi and siap2 , kang ade yg kene bebelan comel bapak aku xD hahah mcm ayat aika .. sorry kawan xD

 -selamat hari raya aidilfitri , maaf zahir batin -


Saturday, 13 August 2011

bazaar !

asslamualaikum w.b.t. pelangi :) kawan kawan !
harini hari sabtu bersamaan 13 ogos  13 ramadhan  and genap 6 bulan <3
hahaha perlu ke mention ??
okay dah , aku nak citer lain

 td , pagi2 subuh kene gi surau dengar tazkirah .. nasib baik aku x tido dlm surau tu .. hbis je , kat ruma aku trus sambong tido smpai 11 kot :) lpas tu aku just byk rehatkan diri sbb ptg kol 2 nak gi tuisyen .. tang ttang tu lah maak aku nak gi jusco ,, hmm , jahat kan.. hahah x de lahh ,, lpas tuisyen , aku grak jusco sorang2 .. kat sane jumpe ngn mak n kakak2 aku .. so jalan2 lah dalm jusco .. BOSAN !


then , along ajak masuk kedai D.I.Y. pusing2 dalam tu , lpas tu aku terserempak dengan nadia tarmizi n athirah .. hehe dorang kawan skolah rendah aku .. hahah bukan main bergaya sekrang .. aku je yg agak kampong ! hahaha then , pusing2 lagi dalam kedai yg same , jumpe lak filzah ! hahaha aku gelak je sbb rmai lak yg aku jumpe dlm tu ...

 selesai je kat jusco , aku , mak aku , along aku , kakak aku , gerak gi bazaar equine .. lg lah rmai budak ex sktu yg dah jadi usahawan skrg ! berniaga kat bazaar .. malu je aku .. yg along aku sibuk dok panggil2 kawan aku sbb nak tny dorang knal aku x .. bengong .. dah lah sume yg aku jmp tu kawan lelaki .. sbb dlu kan aku kasar skit asek kawan ngn laki :D

hahaha shopping kat bazaar byk sgt .. hampir rm 80 hbis ! hahaha harap2 x membazir sbb mak pun malas nak masak arini .. so , ape2 yg kiteorg mengidam sume dapat beli <3 confirm aku gemuk ! aku harap dapat tmbah berat badan aku .. aku rase mcm kerempeng sgt .. tp ,, org kata x ! :P hahah kbye salam ! :))))

Sunday, 7 August 2011

welcome Ramadhan !

assalamualaikum pelangi2 yg penuh barakah lagi indah dlm bulan Ramadhan ni :) huhu rasenye mcam dah lame je aku x update bnd alah ni kan :)) banyok noo halangan nye ..



harini dah seminggu berpuasa ! 3 minggu lagi , raya ! hahah kawal lahh ,, alhamdulillah , buat mase sekarang puasa aku cukup lagi .. byk bnd yg kene rebut time puasa ni .. tazkirah kene rebut , terawih pun kene cop tempat even berbuke pun kene rebut makanan ! sume kakak2 aku nak rebut mknn , hahah aku je mkn diam2 , sbb aku cerewet mknan , sgt memilih mknn .. aku x mkn ape yg dorang mkn .. hahaha sume org kate aku RUGI ! no wonder lah badan sekeping ! hahah

smlm berbuke , terawih kat kampung ,, aku suke sbb terawih die , habis kol 9.30 mlm ! ni lahh satu2 nye tempat yg terawih hbis awal ! haha imam dia asal rakaat kedua je , mst bce surah al-Ikhlas ! hahah mmg panjang , 3 ayat je ohh :) hahaha surau lain sume bce satu muke surat utk teraweh ! hahah
harini jugakk , family sedara aku nak berbuka rumah aku ,, aku paling suke berbuka ramai2 :D uuiisshhh ! x sabar nak berbuke dah ni :)
 
ermm , suasana puasa kat skolah .. hahah asek nak tidooo memanjang , tp , aku taubat ohh bile cikgu tuisyen aku yg berbangsa cine ckp "jgn jadikan puase utk tido dlm kelas" ... insaf insaff aku dengarr .. pastu aku asal nak tido dlm kelas je , mst x jd ... aku slalu nasihatkan kawan aku mcm cikgu aku bg tau .. tp ,, ade lahhh minah ni nama sofia kate " jgn jd kan puasa jugak , kite x leh tido dlm kelas" hahahh bengong aa die ...

sofia  , pagi2 dtg skolah smpai hbis rehat , die lahh yg mulut murai .. tp , hbis rehat trus insaff .. sbb time rehat kan gi tazkirahh .. hahah malangnye aku dan sume pengawas x dpt join tazkirah sbb ade tugas yg kene buat .. aku ronda2 time rehat suruh plajar gi tazkirah .. asal jumpe budak yg x gi tazkirah , mst aku tny "asal x gi tazkirah kat surau ?' hahaha kelakarr ! sume terdiam , x reti nak jawab soalan aku .. sbb dorang act x de langsung halangan nak join bnd tu .. tp , aku terkilan ramai yg x gi :(


Sunday, 31 July 2011

why ?

asslamualaikum , act aku mmg nak sgt update blog td ,,aku nak citer pasal smlm kat hari usahawan  , pasal harini jumpe amilia sofia dalila ...  tp ,, pas tgk something yg menyakitkan hati , mood aku now dah sgt down ... T.T kbye .. salam -sorry-

Thursday, 28 July 2011

this week !

assalamualaikum and hello helo :))

finally , aku ade mood jugak nak update blog :) hahha act , dari semalam punye smlm punye smlm lg kot aku nak update , tp , asal bukak lappy je , aku menghala ke tempat lain dlu ..last2 aku yg x de mood .. hahah sorry ! ohhkayyhh ! ,, ermm , nak citer ape ek ... sbnar nye td first2 aku onl , aku x de mood , sbb menunggu seseorang yg tah hilang ke mane or curang ke mane .. :(

 hmm ,, tp , aku cube sabar and fikir positive ..

hahahah ,, mule2 mmg macam ni ,, tp , dah sampai sejam aku tggu ,, perasaan jahat mule mengahasutt .. eeeee jahat nye syaitannn ! hahah korang mst x paham ape yg aku cube luahkan sekarang kan :))
 tak pe tak pe ,, cukup lahh aku sorang yg pahamm kayyy :D

 aku yg bertemankan coklat je time online ,, and suara along angah aku yg terjerit jerit tga tgk bola singapura malaysia =,= .. bising ! nyaring ! hahahh suara yg memeriahkan rumah aku <3
 hohohoh ,, sedapp !!! haha pernah pulak aku tolak coklat :) sampai kawan2 gelar ratu coklat ! hahhaha nak tau x  dalila and sofia gelar aku RATU PERASAN . ,.. hahah sbb ,, lately aku ade lahh agak perasan nak 'mamp' ,, hahah bak kate dorang , mcm tu lahh ... hahah kesian kan aku .. tp , cube korang jd perasan skit .. seronok tahu takkk ! lg best bile tgk muke org yg geli ngn sifat perasan kite >,< hahah mst buat aku pecah perut :)) hahah

okayyy ,, sambung balik pasal tunggu seseorang tu .. finally die call jugak aku .. ternyata syaitan mmg suke menghasut hamba Allah ... ape yg aku fikir , sume nye terpesong jauh skali ! maka , terterbitlahh pelangi di kala malam yg indah ni <3

hahhahha pelangi yg muncul disebalik keyboard :) hihihihihi ,, okayy now , happy :)
act aku dr td download citer "sekali lagi" huhuhu ,, sekarang nak gi tgk lahh :) hiihi ..
nnt aku citer best ke x best .. hahahah tu pun kalau aku rajin update yawww :)) hahha kbai salam :)

Saturday, 16 July 2011

landskap floria

assalamualaikum ,, salam ,, pelangi x berape nak muncul sbb 2 3 hari ni asek mendung , tp , mood aku x mendung lahh ,, mood aku tetap cerahh ! hahahha


okayy ,, sbnr nye harini x plan nak gi mana2 pun selain dating ngn katil tilam aku ,, hahha pastu , pagi  td mak aku kejutkan aku , kate kakak ajak pergi pesta bunge dkat putrajaya ,, pastu aku pun bersiap siap lahh ,, bj merah , tudung merah :)) sampai kat sane aku nervous tibe2 sbb br teringat ade org kata budak skolah aku ade wat lawatan kat putrajaya jugak , tp , aku x confirm kat mana ,, pastu aku wat gamble je .. lpas beberape minit or jam *tah aku x pasti * pastu aku nmpk lah kelibat seseorang budak skolah aku .. aku tgk dr jauh je ,, pastu aku gelak sorang2 mcm yg aku slalu buat :D

hahaha tak sangka tak sangka ! t/h tu kan ,, aku mkn kat situ jugak ,, bile aku n family aku bgn nak balik ,, tgk sekumpulan budak sekolah dok pandg2 aku ,, tnjuk2 aku ,, sengih2 .. hahah aku pun sengih lah balik mcm org sakit mental :D hahahha malu2 .. okay pastu balik rumah ,, aku tido ,

aku terjage bile bunyi text aika sampai ,, sian dia .. bce lah blog die .. aku harap Allah sentiase permudahkan jalan hidup die ..