Sunday, 29 January 2012

finally keluar jugak !

Assalamualaikum dan hai wehh kawan kawan abang adik kakak makcik pakcik atuk nenek , hahah kayy semangat cik esahh ni xD hahha mana x nye wehh , satu jam aku tunggu untk update menda alah ni , hahah kenapa ? sbb aku nak tunggu x de org kat sekeliling aku , hahah kakak abg aku x leh tau aku ade blog , nnt mati aku kene bahan ! hahah okayy , sekarang dah 29 jan , tp aku nak citer pasal 28 jan :) 


28 januaryyy 2012
 

Sesudah subuh yg dingin , aku terus bersiap siap pakai baju kurung semua sbb aku nak ikut menyemak kat kakak aku pergi ke UPNM kat sungai besi tu .. universiti yg mostly tentera tu .. dorang ade function majlis Pertauliahan bla bla bla Pegawai Kadet .. hoho aku x ingat , tp kan , Agong datang wehhh ! hahah aku jumpa Agong .. kay batakk -.- hahahah


 kalau dah pergi situ , mmg x sah lah kalau x tengok kawad .. WEHHH SMART GILA DORANG KAWAD , hensem pun ade jugak , hahahah SMART WEHH SMARTTT KAWADDD , MEREMANG BULU ROMA AKU ! BEST !















                                                       okayy damn smart gilaaa !

time nak balik , nak pegi parking kereta , kawan kakak aku jumpa kawan dia yg tentera .. ohh man ! hahah tinggi nyeeeee tegap nyeeeeee <3 hahhaha  comel lagi ade lesung pipit ! hahaha seronok dengar dorang panggil "tuan" hahah yg aku jumpa tu nama dia 'Tuan Tom' hahah nama betul dia ape tah , panggil Tom sbb ade tompok tanda lahir kat pipi dia .. memang ahh slek skit , tp bila dia senyum tu , dah x kesah ngn tompok dah xD hahah sbb lesung pipit dah cover


 okayy , lepas tu kakak aku dengan kawan dia ajak lepak mines .. hahah kiteorg berbaju kurung kott ! hahah bangga what -.- hahah hahah kawan kakak aku belanja kiteorg sume .. dia masyukkk kot xD hihii dia belanja wayang makan sume xD haha purse kakak aku , dia yg pegang , bila kakak aku mintak purse , dia bg duit dia je .. sampai gaduh2 ngn kakak aku rebut nak bayarr hahaha time kat mines , kwn kakak aku ni .. nama dia Kak Aisyah .. hahah payah betul nak cerita xxD kak aisyah call adik dia , ajak dtg mines .. lol tahu siapa adik dia ? luqman hakim . ex classmate aku time skolah rendah MALUUU WEHH


                                                kak Aisyah dengan kakak aku , khadijah


dorang still best friends , even dah masuk universiti lain2 .. aku nak hubungan aku dengan kawan2 aku mcm tu :')) okay back to the story , luqman pun dtg mines dengan adik dia yg sorang lagi , amirah .. hahah , first time jumpa lepas hbis skolah rendah , luqman terus menyorok dlm kedai xD hahah mungkin dia terkejut sebab ade aku jugak xD hahah kayy aku tergelak je  xD


then ,  meniba nibaa aku tgk wayang skali ngn luqman hahahah kelakorr lahhhh , act aku malu ! hahah LOL hahaha then , dah abis semua semua tu ,  aku ngn kakak balik dlu sbb parents kak aisyah nak dtg mines gak beli brg .. hahah best xD kayy tu saja perkongsian kita pada hari ni .. assalamualaikum

p/s : akhir nya aku dpt jugak keluar dari kepompong time cuti ni ! hahaha


Friday, 27 January 2012

kita satu hatiiiiiiii

Assalamualaikum , hallo hallo kawan :) hahah sebagai intro .. aku nak cakap , banyak org pandai mendirikan masjid , tetapi , tak reti nak mengimarahkan masjid .. hahah maksud aku disini ialah , byk org kahwin , tapi , kenape , byk jugak org yg bercerai ? hahaha aku x reti nak explain .. haha aku dengar bnd ni pun dlam tv , aku dengar ceramah ..



Harini , org jauh dari Kelantan datang rumah aku nak masuk meminang :) hahah congratsss to my angah , Siti Hajar and future brother in law , Shafiq xD hahah dari pagi , kite org dah bersiap siap sebab rombongan nak dtg lepas solat jumaat .. okay lah , malas cerita panjang , time nak sarungkan cincin , haha aku nak snap gambar .. so , aku keluar lah dari dapur ke ruang tamu .. hahah aku exited lebih , kat ruang tamu , aku boleh tersengih tergelak syok sendiri sorang sorang .. hahaha almaklum lahh first time gituu xD hahah act , kakak along angah aku semua dah start tergelak gelak dari dapur .. hahah ape yg digelakkan pun , aku tak tahu , exited lebihhh ! haha



Aku doakan , lepas dari ni , semua benda berjalan lancarrr .. persiapan sebelum dan selepas perkahwinan diberkati Allah , kami merancang utk perkahwinan , insyaAllah masa hari raya and hari merdeka .. harap2 jadi , insyaAllah , aminnnnnn :D


Okay , seronok2 pun , sekolah dah nak datang tahuuu ? haha yeke ? aku x tahu   xD  HOMEWORKS , okayy 80 peratus siapp , haha tinggal fizik and matanaktido tambahan (add maths) je hahaha pemalas aku en , aku berazam , aku boleh siapkan homeworks sebelum bukak sekolah ! percayaaaaa lahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh !


 Okay , akuuuuuuuuuuuuuuuu ..................  sayang kau kawan .. tolong lah jgn ckp benda yg tak terjadi .. jgn lah fikir sgt ... lagi kau fikir , lagi lah benda tu menjadiii :( ape ni ckp 'tak rapat , nak yg lama , lupa kawan ' ape niii ape niiii .. aku x sukaaa perpisahannn .... pleaseeee ... kita doa je lahhh ape yg terbaik utk kita , biasa lah tu jauh jauh ... kawan skolah rendah aku , zati and zuhairah , lagi lahh , kiteorg berpisah since form 1 , tp kiteorg masih lagi sayang menyayangi , kasih mengasihi , rindu merindui , gila menggilai hahahah , kita boleh jugak what jadi macam tu ..


 okayyy kawan kawann , everything will be fine , insyaAllah , hahahah , senyum sokmo manis letinggg xD hahah kelate mariiii

Thursday, 26 January 2012

delete delete , go away !

Assalamualaikum , hai kawan2 yg dikenali mahu pun yg x dikenali .. harini aku terpanggil untuk membiarkan jari jemari aku menari nari di  atas papan kekunci ni .. hahaha jari jemari yg bebas menari , mengeluarkan segala macam isi hati aku yg terpendam membisu terkaku  dalam sanubari aku ni :)  haha


Manusia , tak pernah lekang dari sifat mazmumah .. begitu mudah utk mendekati sifat mazmumah .. benarlah pepatah mengatakan , utk mendekati syurga , kite perlu merentasi onak duri ..  Rase berdosa yg teramat sangat pabila membuat mak aku sedih .. tak de perkara yg lebih perit dari tu .. mak aku sedih dengan perangai aku yg mcm keanak anakan .. alhamdulillah , aku dah mintak maaf .. tahu tak , aku rase , kalau aku x mintak maaf , then tetibe aku mati , aku ni lalu smart tag je masuk neraka sbb derhaka mak ..




Seperti yg pernah aku katakan sebelum ni ,  aku tak suke facebook .. mungkin nama dia facebook sbb terdapat org yg bermuka muka .. hahah ape aku merepek ni ? -.- hati aku sedih .. tp tak x perlu bersedih ! aku harap sangat2 , ANYONE , TOLONG RAMPAS PHONE AKU THEN PLEASE DELTE ALL ABOUT HIM .. kalau nak tggu aku yg delete , mmg berabad lahhh .. mcm yg aku terbace kat satu page , lebih baik sakit gigi daripada sakit hati hahaha , tergelak aku bace bnd tu xD aku dah tak berdaya .. selagi aku nmpk nama dia , selagi tu lah tgn aku ni gatal2 nak tekan :'( padahal org dah tu bukak buku baru dengan org lain .. janji tinggal janji .. kenangan tinggal kenangan .. air mata tetap mengalir ... hahaha aku benci !


Future , kite x tahu ape yg akan jadi esok luse or tulat ... hidup ke mati ke .. kite mampu merancang .. heheh esok , keluarga aku akan menyambut org jauh dari kelantan , insyaAllah .. heheh aku dah exiteddd .. aku doakan semua jalan dengan baik , and perbincangan akan menjadi lancar dengan bakal besan xD


Hehheeh , lame aku x stay up pagi2 xD haha td aku IM dengan budak f3 skolah aku .. hehe aku rase ngam dengan dia xD dia perempuan okayyy , hahah dlu pernah terlintas nak buat adik angkat , tp x  pe lahhh , kenal hati budi dlu , wakakak , tp , serius lah , dengan dia je budak juniour yg aku selesa .. hahah sombong ke aku ni ? tak , aku cume x reti berkawan je .. tp , aku suka dia as adik :) haha kbye assalamualaikum :)





Tuesday, 24 January 2012

stalkerrrrr

assalamualaikum hai :) aku x tau ape yg aku rase sekarang ... yg penting , bukan mood baik .. sejak beberapa bulan yg lepas , aku rase annoying sangat bila bukak facebook .. hahah tp , facebook lah satu2 tempat utk aku stalk org .. korang pun sama kan .. jgn ckp yg korang x stalk org kat facebook tu .. citer gampang !


Setiap yg aku stalk , sngt menyakitkan hati .. haha walaupun sakit hati ni , aku tetap ade rase ingin tahu .. tak pernah serik xD hahaha fake nya aku , sbb aku x terase langsung post kali ni patut gelak .. bila stalk , kening aku mmg berkerut kerut sambung menyambung .. apahal doe kau mcm ni ? wall kau , status kau , asal mcm org yg x cukup kasih sayang ? hahah mcm desperate gilaaaaa ! depan aku kau lain , belakang aku kau lain , dalam facebook kau lain .. kau ni talam berapa muka weh ? tiga ? ohh hebat ! *big claps


Mungkin kau seronok dengan life kau yg mcm ni kottt , ek ? go on ~! chayok , I wish you happy with your life .. hahah sorry , post kali ni aku emo skit xD everything stop here okayy .. hahaha


 Harini birthday kakak , may God bless you <3 tetibe teringat birthday aku tahun lepas , parents aku x ingat pun .. sangat sedih .. dan aku cemburu dengan kakak , sbb dia dpt semua nyaaa ! hahah ape2 pun aku sayang mak ayah aku ...


okayy , aku nak tambahkan berat badan sbb makin aku nak berisi , makin berat aku turun :'( bukan aku x bersyukur , tp , aku x nak tgk org histeria bila dorang tgk aku kurus sgt .. kenape kurus sgt niii ... aku tension ke ? hahaha lol kbye

Friday, 20 January 2012

A.I.S.H.A.H

Assalamualaikum , hai semua :) Finally cuti gak ! haha penat sgt ... harini boleh dikatekan byk kali aku menguap dalam kelas , menggeliat semua xD hahah  homeworks okay lah , tak byk sgt kot .. hahah tp , kalau x dpt siap jugak , aku tak tau lah xD eh happy chinese new year you all :) haha




Semalam jadi first aider , seronok sgt dpat selamatkan org , dapt tolong org dalam kesusahan .. aku gembira sgt buat semua benda tu .. kesian dorang semua , ade yg pengsan then muntah2 , kejang kaki yg teramat sangat .. kesian sangat .. ade jugak sorang pelajar ni , dia dah la tga kejang , tp dia leh ckp yg dia okay and dia nak keluar dri khemah bsmm , dia kate "org lain lebih memerlukan bantuan" sedih je .. dia sgt tak mementingkan diri sendiri ..


 Harini dah start cuti kan , kawan2 semua ade kat rumah :) tp , aku sedih kalau kawan2 aku bersedih .. tak dilayan oleh kawan pun , aku rase ... aku rase mcm "asal dah lain ni ?" hmm , itu perasaan aku je kott , tak yah pikir lebih2 lah aishah ... mcm mana nak happy niiiiiiiiiiiiii .... ha !





Ini lagu yg bertajuk "aisyah" kot , ntah , tak tau spelling mcm mana ,,, lagu ni selalu memotivasikan diri aku ... hahaha , dlu waktu sekolah rendah , arwah Cikgu Zainurin selalu nyanyikan lagu ni utk aku .. dia selalu nyanyi part chorus lagu ni "aishah .. aishah .. istimewaaa" hahah ni lah part yg buat aku kembang kempis xD HAHAH dia cikgu muzik akuu ... aku sayang dia , aku anggap dia mcm ayah aku sendiri .. kat sekolah , dia manjakan aku xD semua alat muzik aku leh main .. hahaha rindu nak dengar dia nyanyi lagu ni kat aku lagi ..


Tapi Allah lebih sayangkan cikgu ... cikgu terlibat dlm kemalangan jalan raya .. yg meragut nyawa dia .. aku dtg rumah dia waktu hari pengebumian .. tp mase tu aku kecik lg , tak berape nak faham ... semoga cikgu ditempatkan dalam kalangan org yg beriman ... Lepas tu , Cikgu Hatta pulak sambung nyanyi lagu tu kat aku .. tp , tak same ... hm haha mengada ahh aku ni xD seronok lah sekolah rendah , semua cikgu laki manjakan aku XD hahaha kayy tak semua , 2 3 org je ...


 Banyak faedahnya kalau cikgu sayang kita .. hihi dlu kat sekolah rendah , aku ni sangat peramah , sangat mulut murai .. hahah tp ,selepas darjah 4 , aku jd agak pendiam smpai sekarang .. hehehe ade lah peristiwa yg membuatkan aku jd mcm ni ..  hahah culture shock xD hahah nope lahhh kbye salam

Sunday, 15 January 2012

meleraikan tali yang tersimpul :')

Assalamualaikum ... hai korang korang semua !! :)) harini aku nak ckp pasal ... pasal ... pasal ape eh ? sebenarnya , aku x tahu nak memulakan bicara dari mana .. hahah wahh aishah poyo xD 


Sebenarnya kan , aku ade 3 misi yg aku nak buat  dalam minggu ni .. hahaha , missions possible , insyaAllah ! haha misi pertama , aku nak jumpe dengan sorang kawan aku ni utk selesaikan masalah , tak yah aa baran2 lagi ehhh wehhh ! hahaha sian lah aku tengok korang mcm ni .. tegang2 muka , jerit2 belakang aku  sejak aku x de disisi korang .. hahaha bajettt  , alhamdulillah korang pakai tudung , kalau tak aku rase mesti dah ade aksi tarik2 rambut xDD haha korang jgn aa tensionn2 mcm ni , aku nak korang haapy , mcm mana aku happy kat 5mulia sekarang ;') 




  Misi yg kedua , aku nak jumpe beberape org suspek yg boleh bg aku sesuatu maklumat .. hahah heyy , cita2 aku dlu nak jd penyiasat tau .. jadi , dlu aku selalu berangan yg mata aku ni ade power leh nmpk ape yg tersorok .. hahaha so , misi yg kedua ni aku still siasat and aku sangat memerlukan keberanian yg tinggi ! haha , sebab misi yg ni , berkaitan dengan perasaan dan hati aku dan maruah aku , and ape yg aku leh ckp , BERDOSA JIKA KITA MEMFITNAH PEREMPUAN YG TIDAK BERDOSA  ! dan , dalam misi ni , aku perlukan cara yg baik , dan percakapan yg berkesan .. tp , aku masih belum bersedia .. takpe takpe .. kau tunggu nnt aku dah cukup bukti , aku akan tegakkan kebenaran ! aminnn ...



                                                                         :')

Misi yg ketiga , aku akan jadi first aider utk merentas desa peringkat daerah kat upm .. hooho , kene study balik mcm mana nak tolong org kejang , patah , otot terkoyak semua .. hahaha this year , kiteorg pegang bsmm .. haha nervous aa , alhamdulillah , seniour insyaAllah boleh turun :)) okay , nak bg yg TIP TOP tahun ni utk first aider and kawad :) hahaha 


 aku harap , ape yg aku nak buat ni , dipermudahkan jalan dan diberkati.. aku x nak benda ni jadi lebih teruk  dan aku x nak kawan2 aku terus menerus dibelenggu dengan dosa dan rase dendam .. biar lahh mereka nak balas dendam kat aku ke , nak buruk2 kan aku ke .. takpe , aku maafkan , dan aku doakan korang dapat hidayah ... aku ni senang sgt nak maafkan org yg aku sayang , sahabat2 aku lah terutamanya ... bukannye ape , semua ni sbb aku sayang korang semua ! kbye , wslm .. :'D

Sunday, 8 January 2012

perempuan




Assalamualaikum , hai , :)  harini saye nak share something yg buat saye sedih dengan sahabat sahabat sejantina dengan saya .. yes , perempuan .. dalam sebuah hadis menyatakan bahawa , perempuan itu hiasan dunia .. tp , hiasan yg paling cantik ialah perempuan yg solehah .. kita dalam kategori hiasan yg mana ? saye sebagai seorang remaja mengaku , dunia sekarang byk dugaan .. dan selaku seorg remaja , saye x perlu cantik2 sgt sbb saye x ade suami pun .. haha


Perempuan dalam dunia ni semua nya cantik cantik belaka .. saya x nafikan langsung .. ciptaan Allah sempurna .. tp , mcm mana kita gunakan kecantikan kita tu ? kita guna utk ke jalan yg diredhai atau ke jalan neraka jahanam ? saye juga nak mengingatkan diri saye dan sahabat sahabat semua .. kita semua disunatkan utk saling mengingati org sekeliling kta supaya TIDAK LALAI dengan permainan dunia ..


 Saye sangat takut kalau kite semua x reti tutup kecantikan kite .. tahu tak , kalau kite ni cume lalu je tepi lelaki , tapi lelaki tu tertarik / ternaik nafsu dekat kite, kite yg perempuan ni yg berdosa .. jadi , tak perlu lah lawa2 or wangi2 sgt , bersederhana sudah cukup .. kadang kadang saye sedih tgk perempuan yg dedahkan aurat ...Sejujurnya , saye yg perempuan ni kalau tgk perempuan lain dedah aurat pun dah rase "wow", ape lagi lelaki ?  renung renungkan lah .. saye rase berdosaaa sgt tgk sahabat2 mcm tu .. rase mcm gagal nak sebarkan perintah Allah :'( 


 Lagi satu , dunia sekarang sibuk ngn facebook .. twitter .. thumbler ... youtube ... kita tgk satu contoh je laa , facebook , ade segelintir sahabat kite yg tak tutp aurat .. facebook ni terlalu open , semua org boleh tgk gmb kite .. bangga kalau ramai like ? saye sedih kalau ramai yg like gmr x tutup aurat .. lg sedih kalau lelaki yg 'like' .. saye malu ... anda masih ade rase  malu ?



baiklah , cukuplah saye berkongsii skit saje hal ni .. ni belum kongsi pasal tepuk tampar , pegang2 , peluk2.. nauzubillah ! ape yg saye boleh ckp , KITE SEMUA MASIH BELUM TERLAMBAT UTK BERTAUBAT ! jadi , saye seru wahai sahabat , ayuh tutup aurat ... menutup aurat itu satu jihad .. insyaAllah <3




Friday, 6 January 2012

Awal persekolahan

Assalamualaikum dan hai ! harini aku ade mood nak update benda ni .. erm , rasenya tak terlewat lg kalau aku nak cakap selamat masuk sekolah and please follow the school's rulesssss ! hahaha sepanjang 3 hari persekolahan bermula , ketiga tiga hari tu lah muka aku x pernah senyum ! haha kenape ? sbb asek nak marah pelajar yg bermasalah -.-


Baiklah , sahabat sahabat yg dikasihi .. hari pertama sekolah perhimpunan hampir memakan masa selama 3 jam :) SANGATT 'MENYERONOKKAN' hahah aku yg kene berdiri ni sbb jd pengawas rase mcm nak pengsan wehh ! and ape yg boleh aku nasihatkan kepada pelajar sesi petang yg baru dtg pagi , tolong jage sikap andaaa please :) *akak paling tak suka nak marah adik adik :P and , satu lg pesanan , kalau nak memberontak dengan akak , tolong jgn nak melawan pakai renungan mata ye , sebab adik tak kenal akak :)) balik rumah je , satu badan lenguh lenguh YEYY ! -.- 


Sedih ohh , tgk org yg bermasalah , nakal semua .. aku percaya dalam dunia ni x de org yg jahat .. tp , kenapa mereka pilih utk jadi jahat , nakal , menyusahkan org ? seronok ye dik ? seronok tengok akak terpekik pekik ? seronok kene perli and sindir dengan aku ? hahaha kalau kau suke cara kasar , akak boleh bg cara kasar jugak .. jgn anggap  akak diam  , akak ni lemah :)) ape2 pun , dugaan pada hari hari awal persekolahan .. hahaa


yup , aku sebenarnya nak mintak maaf dekat sahabat sahabat aku sebab harini aku mmg mood zero :( aku cume perlukan tempat bersendirian selepas dugaan yg aku tempuh dari awal pagi hahaha konon macam susah sgt je dugaan tu .... hahah ye agak susah , and kalau hari hari aku mcm ni , alamatnya , lebih cepatlah aku berjumpa dengan Tuhan , alhamdulillah ..