Sunday, 13 January 2013

wajah-wajah di Giatmara

Assalamualaikum :) lalalalalalala harini aku bosan . alhamdulillah aku semakin okay dengan dugaan yang aku sedang hadapi sekarang :') hehe ni ade gambar bosan2 kat giatmara ..





ini lah rupa aku kat giatmara xD minah senget hahaha bengong ..  baju putih , tudung putih .. serba putih sucii :P

ni masa rehat hari jumaat , haha aku gi jusco jumpa hayati xD

 :)

 azwin , mimi dan aqila :) 

 geng aku kat giat :) yg belakang tu rabiatul . 




azwin . dia yang paling rapat aa dengan aku kat situ . haha dia selalu kene buli + kene bahan dengan aku . hahah kadang kadang aku terasa macam "siann nye dia " hahahah

ini ahli kumpulan aku masa minggu orientasi .. dari kiri Umar , Epool , kak Aisyah , Hajar dan aku :)

disini , aku dapat ramaaaaaiiiiii kawan baru :)

Wednesday, 9 January 2013

dunia baru :)


Assalamualaikum :) alhamdulillah aku dah mulakan hidup aku sebagai seorang remaja yang berusia 18 tahun . alhamdulillah aku dah masuk giatmara untuk belajar menjahit . kehidupan baru yang aku rasa macam lebih kurang sama je macam pelajar sekolah menengah . cuma yang membezakan dunia sekarang dengan dulu .... erm ... aku balik dari giatmara lebih lambat .. bangun pagi-pagi subuh lepas tu gi giatmara , balik rumah pukul 5 ptg . macam 'office hour' kan . yes memang penat . sangatttt lah penat . tapi , hahaha aku cuba pandang semua ni dari sudut yang positif . hahahaha positifffffff lah sangat --'

Pagi pagi bila dah smpai kat giatmara , kiteorg semua akan berkumpul ... konon macam perhimpunan pagi lah ni .. setiap pagi . SETIAP PAGI . haha mulakan perhimpunan dengan kawad kaki , nyanyian lagu negaraku , negeri selangor , MARA , dan warisan .. lepas tu baca doa , ikrar MARA .. lepas tu bacaan tafsir alquran :') yea alhamdulillah at least kat sini membentuk aku untuk jadi lebih baik . in sha Allah :) akhir sekali , kene bersenam -.- okay fikir positf . positif ! bersenam baik untuk kesihatan --' HAHA

Selain tu , setiap hari khamis petang jugak , kiteorg akan ade aktiviti bersukan mcam main futsal ke badminton ke .. dan setiap hari jumaat jugak ade bacaan yassin secara berjemaah dengan ceramah agama .. itu yang aku tabik and bersyukur sangat .. yelah , bila dah habis sekolah , mana selalu sngt jumpa aktiviti mcm ni kat luar .. tp , kat giatmara , alhamdulillah .. :) 

Bab kawan kawan ... yeah , aku banyak kawan baru . takde sebab untuk aku bermurung sbb x de kawan haha .. mmg sblm masuk giatmara , aku hanya fikir , Barr je lah kawan aku . tapi bila dah masuk giatmara , haha ade je kawan kawan perempuan dari SMKSS .. mungkin aku tak pernah rapat dengan dorang kat sekolah dlu , tapi ini lah peluang untuk aku buat kawan baru kan ? haha kat sana , antara kawan kawan aku ialah Azwin , Rabiatul , Mimi fariza , Aqila , Sabrina , Hajar , Kak fiza , kak Ija , kak Aisyah and ramaii lagi lah . haha boleh hidup aa aku kat sana xD

Bab cikgu , erm okay lahh .. cikgu perempuan ade lah jugak yg cantik .. and cikgu lelaki kat sana hensem kbye hahhahah harapan aku , aku harap aku boleh lah buat baju sendiri lepas ni . baju family aku ke baju kawan kawan aku ke baju laki aku ke HAHAH bangang xD okay dah doakan aku :')



p/s : #aku rindu kawan kawan aku#
#sofia#zulaikha#zati#zuhairah#dalila#amilia#5mulia'12#4setia'11#3mulia'10#SMKSS#SKTU#tadika kemas Serdang Jaya hahhahahaha over ah aku xD smpai kawan tadika pun nak jugak hahah xD




Wednesday, 2 January 2013

strawberi

Assalamualaikum , hai geng ! haha ni post yang pertama dalam tahun  2013 ni .. ohh happy new year .. tak terasa sangat ohh tahun baru ni ... mungkin sebab aku dah habis persekolahan :') haha tak sangka sebenarnya yang aku tak sekolah hari ni .. sejujurnyaaa , aku nak sekolah .. tapi , sampai bila kann ? so , nak tak nak , life must move on ! gambatehh !

Bermulanya tanggal 1 januari 2013 , maka ramailah kawan kawan aku yang mula bekerja , giatmara , bersedia ke PLKN dan ade jugak yang gigih terus menerus untuk menjadi seorang penganggur yang berjaya ! ohh yeah haha begitu juga aku , ye . aku akan memulakan aktiviti menjahit di  giatmara pada hari esok .. gementar pun ade haha boleh tak kalau aku nak nangis macam budak darjah satu ? haha tapi , lek aa esah .. semua orang kat situ orang baru .. bukan kau  sorang je :P hehe

Hari ni , aku meluangkan masa aku bersama sahabat aku , Sofia . haha yelah , lepas ni aku tak yakin bila masa aku dapat jumpa dia lagi haha cehhh ayat bajet mcm busy sangat je aku ni xD sebenarnya dia nak bagi something  haha xD

 okay , tu lah 'something' nya haha , bantal strawberi  hehe , dia satu , aku satu :') so sweet hahahah 

 hehehehe apabila kegilaan melandaa hahah XD tengok satu gambar tu , dengan seterika pun boleh hahaha

 hehehhe thank you sofia :)

 just me and you muahahahah