Thursday, 31 May 2012

mini reunion MULIANS haha

Assalamualaikum :) hihihih aku nak cerita pasal mini renuion smlm , walaupun tu cerita smlm , tapi lantak lahh ! suka hati aku lahh nak cerita .. tak susahkan kau pun kan xD

haha okay smlm lepas habis kelas tambahan , aku , Dalila , Sofia , Syahirah meredah hujan yang agak lebat utk ke mcD .. Sebab nak jumpa kawan2 yang dok hostel xD hihih kat sana jumpa , Aika , Chapipah , Nabil , Ammar , Naja , Qis , Filzah , Fatin , Aida , Naimah xD hahah walaupun tak ramai , tapi , cukup lah sekadar melepaskan rindu the Mulians <3 ni ade beberapa gambar gedik medik kiteorg xD hahaha













OOOOOOO FILZAHH !! TEMBAM GILAAAA ! boleh jadi pesaiang aku doe xD hahah tapi pape pun mmg pipi aku kalah lah wehh ! hahah finally , jumpa gak filzah :')




Zulaikha dan Aisyah Afifah :) hihhihhi korang mmg rajin jumpa kiteorg kan , nak jumpa yg lain still x de rezeki :'D



                                     ohh yeahhh ! ni pun gambar syok sendiri XD




bila dah bosan sangat kat mcD tu , minah dua orang ni pun tgk movie final destination 5 .. nak tengok , tapi tutup mata ,, jerit2 .. HAHHAHAH weh  ! tergelak gelak aku tengok dorang tutup mata jerit semua , mmg mcd tu ayah korang punya xD




hhihiihi aku dengan zulaikha saja nak usik dorang suruh rewind balik apa yg dorang tengok , bila kiteorg tgk final destination ,  tak de perasaan pun xD hahahhah tak jerit pun xD feelingless gilaaa

hhihihhhi , gambar ni masa baru balik rumah , heeee aku rasa mcm aku dah gemuk lah wehh ! okayy , gambar yang setrusnya ni , gambar time hari guru + birthday aku haritu , aku baru dapat gambar ni , so citer dia kat sini , mcm dah basi skit ahh hahahha










okayy dahh cukup lah korang buat aku terharuuu :')  tak yah nak batak sangat snap gmb aku mcm ni --' hahahha gamb bawah ni , acik kita pakai kain pelekat sekolah dia hahahahah xD

okayyy , dahh aku malas nak menerangkan setiap gambar , semua nya ade kenangan :) malas tahuu malas ? hahah dah lama aku mangadap bnd alah ni , tapi still x siap2 hahhah bangang nama dia xDkbye , assalamualaikum :")

Sunday, 27 May 2012

weng weng in Serdang Jaya

Assalamualaikum :) hari ini hari Ahad , banyak sangat kenduri . Kenduri kahwin lahh . hehehe hari ni mmg aku makan banyak :D ohh yeah alhamdulillah , proses menambahkan berat badan ! Tengahari tadi ade 2 majlis perkahwinan .

Lepas tu aku pegi rumah Hayati :) hihihi for the firstt time , walaupun mula2 hayati x bagi aku datang , tapi aku nak datang jugak ! aku nak jumpa mak dia , family dia semua lah .. hahah sebab , kalau seseorang tu dah jadi kawan rapat aku , aku mesti nak saling mengenali dengan keluarga diorang xD aku nak keluarga diorang tahu dengan siapa anak diorang berkawan :')














okay dipendekkan cerita , aku naik motor td sbb teman hayati pergi kedai . aku seboleh bolehnya mintak dia jalan kaki , tapi dia kata kedai tu jauh , jadi kene naik motor . aku pun naik motor --' hihih darjah 5 wehh kali terakhir aku naik motor .. itu pun motor jiran .. family aku mmg tak pakai motor langsung .. sbb asal naik motor , bpk aku takut anak2 dia ni jadi mat dan minah rempit xD hhihhii ayah , eshah x nak lah jadi minah rempit ;)

mula - mula aku naik motor macam biasa , tapi susah kot sbb aku pakai baju kurung . payah tahuu tak ! hahah nak tutup betis lagi , tak kan nak angkat tinggi2 kot --' Lepas tu ,balik kedai , aku tukar cara naik motor , aku duduk sisi .. eh duduk tepi ? eh duduk  sipi ?? hahah entahh , duduk yang style orang zaman lama tu xD hahah bajet perempuan melayu terakhir lah ni xD hahah aku dah warning awal2 kat hayati "jangan bawak laju laju ! " ,  "jangan buat 'conner' baring ! "  hahah

Cuak sangat --' anak buah hayati pun relax je .. aku ni yang terketar ketar xD tak tahu nak pegang mana .. ishh ! kenapa lah motor x de tali pinggang keledar   ... hahaha
kbye , assalamualaikum ! :D

sweet seventeen :'D

Assalamualaikum dan hai :) hiii alhamdulillah aku masih hidup pada hari ini :') alhamdulillah hari ni aku dah genap 17 tahun .. agak sedih meninggal angka 16 .. haha tapi hidup ni , walau macam mana pun tetap akan tua .. so , life must go on ! chayok Esah :')



Jumaat smlm smlm , hari terakhir sekolah sebelum cuti . habis je sekolah , aku dengan kawan2 aku gerak mcD  . Dorang kata nak sambut hari guru ngn teacher Letchumy . so aku okay je lah .. tapi aku mmg cuak jugak , dorang semua sangat mencurigakan O.O mcm yang Sofia cakap , aku mmg seorang 'observer' yang hebat xD hahaha yeahh , aku tahu dorang nak bom aku daaannn AKU TAK NAK ! Seboleh boleh nya aku nak mengelak :D daann aku mmg banyak soal sampai sofia gagap nak tipu apa xD hihihi



okay , dorang baling skit je tepung kat aku , dan NOR FAZLINA TAJUARUS (dia suruh aku tulis nama dia besar2) palitkan kek coklat kat pipi aku yang tembam ni xD hahah LOL tudung aku kotor ngekk xD walaupun ade masalah teknikal , tapi aku appreciate apa yang korang dah cuba buat :'D thanks . thanks Sofia xD good try hahaha kau mmg tak pandai mendajal orang , kalau dah baik tu , mmg baik .. tak reti nak kenekan org xD aku reti kenekan orang sbb aku ni jahat LOL :) tapi kau tetap boleh buat aku nangis gembira en kat mcD tu :')



Sofia , Syahirah terima kasih utk patung beruang xD hihi banyak lah yang meneman aku masa tidur nnt xD boleh lah jadi tempat aku mencurahkan air liur basi aku HAHAHHA pengotor xD Fazlina , thanks honey utk bunga tuuu xD first time aku dapat bunga <3 hihih Hayati , thank you coklat yang berlambak lambak tu !! insyaAllah dapat  membantu aku naikkan berat badan :D mulia pun bg kad dekat aku :') awesome lah mulia :D hahaha thanks syezz kuali :P



hihihih , 26 mei 2012 ade Kursus Pengawas , means aku dari pagi sampai ptg dekat sekolah .. hee bangun pagi , siap2 , mak datang bilik aku , wish happy birthday :')  heee mak hadiahkan aku telekung , alhamdulillah :') lepas tu , turun gi ruang tamu ,  jumpa kad birthday dari adik beradik aku :') hihihi so sweet along buat hahaha abang bagi aku teddy bear lagi --' first time ohhh ! hahah banyak nyaaa teddy yang aku dapat .. semua nya nak jadi pengganti dekat Cik Teddy aku xD haha





Dekat sekolah tadi biasa biasa je .. cume fazlina mmg wish birthday aku berjuta kali ..yang lain wish jugak .. hahaha tapi fazlina  tak jemu2 wished xD sayang betul dia kat aku hahahha kan inaa kan xD masa penutup majlis , lepas buat cheers pengawas , tiba2 kawan aku yg pengawas tu cakap nak nyanyi lagu birthday dekat aku xD hihih maluuuuuuuuuuuuu lah ! terharu pun ade ;') nasib boleh kawal ahaks ! kek piramid yang abg fasi bg kat aku mmg unik sangattt , then boleh pulak suruh aku konon2 tiup lilin atas kek tu xD LOL thanks lahh .. sangat sangat terima kasih kat semua pengawas :D act , aku cuak sbb takut PK HEM marah sbb nyanyi lagu birthday haha ..

okayy , alhamdulillah  , aku harap umur aku dipanjangkan dan aku taat kepada Allah , buat kebaikan semua .. kalau tak , maka matikanlah aku :') tepat pukul 12 pagi td , zuhairah call aku .., mula2 aku ckp "hello ? hello" still diam .. lepas beberapa minit .... "Allah selamatkan kamu ... Allah selamatkan kamu .. Allah selamatkan Aishah ... Allah selamatkan kamuu .. " terkejut aku :') terharu sangat sangatttt T.T terima kasih , sayang kau ! aku rindu kauu sangattt ! mmg kau lah org terakhir yang wish :')






hihihhi panjang betul cerita aku .. kalau nak cerita setiap detik yang berlaku , mmg sampai esok pun tak habis :') hahah setiap detik , aku dah rakamkan masuk dalam otak aku .. mata aku ni ibarat DSLR jugak ... setiap kelipan mata aku ibarat bunyi 'click' dari camera xD semua nya aku dah simpan dalam memori card otak aku :)) semua nya susahhh utk dilupakan :D

okay bye assalamualaikum , wish me luck for my SPM ..harini happy sangat , alhamdulillah :'D TERIMA KASIH ! LOVE YOU ALL <3





Saturday, 19 May 2012

tenonet tenonettt xD

Assalamualaikum :)) heee weekend lagi , ohh yeahh :) exam lagi 4 hari je ! go esah :) exam yang subjek elektif semua susah , boleh dikatakan semua susah , faham tak ? S.U.S.A.H. ! maybe sebab aku x baca banyak , hmm maybe .. aku mmg target lulus untuk setiap subjek , tu dah mmg bersyukur sangaaaat !



hahaha apa motif gambar ni ? sekadar hiasan .. ni gambar tahun lepas xD hihihi okay that's not the point :D esok .... ermm i mean kejap lagi dalam beberapa jam lepas aku offline then tidur kejap pastu bangun balik sbb aku nak balik kampung Perak ! wiihuuuu lamaa dah x balik sana xD exited lebih --' tak ahh , aku just nak tukar suasana , asek duduk dalam rumah je .. asek tengok tempat tuisyen je .. aku mengadap sekolah je ... nak jugak rasa suasana lain , bosan oh ! sorry to say :D


hopes , kat sana aku dapat belajar sikit ke banyak ke , tak kesah lah .. janji belajar :) yelah , kan kat sana x de internet , hiburan2 tak de .. hihihi ... ermm nak cakap ape lagi ? ohhh yeah ! aku x sabar nak cuti ni :) bukan sbb birthday aku ke ape , tapi ermm cuti ni , kelas tambahan biasalah :) then lepas kelas tambhan wiii jalan2 beli barang kahwin :D then nak gi negeri belak pihak lelaki nak survey tempat ..  pejam celik pejam celik nanti kakak aku kahwin .. wiiii x sabar :))


hahah kay kay fine , bye bye assalamualaikum :DD

Sunday, 13 May 2012

MIMPI

Assalamualaikum , sahabat :) hari ini aku nak bercerita pasal mimpi .. mimpi tu apa ? pada pendapat aku , ade sestengah orang mentafsirkan mimpi sebagai mainan tidur , setengah orang lagi mentafsirkan , mimpi tu petunjuk yang Allah nak bg dekat kita .. tapi aku sendiri tak tahu .. hehe

Tapi ,  pastikan kita mengikut sunnah sebagaimana yang diajar nabi seperti membaca ayat Kursi.
Hadis al-Bukhari yang diriwayatkan oleh Abu Hurairah r.a, Baginda bersabda yang
bermaksud: Apabila engkau baring di tempat tidurmu, maka
bacalah ayat Kursi.

Maka sesungguhnya akan sentiasa bersamamu penjaga daripada Allah dan syaitan tidak menghampirimu sehingga subuh.

“Nabi juga mengajar supaya merapatkan kedua belah tangan, kemudian meniup keduanya dengan membaca surah al-Ikhlas, al-Falaq dan an-Nas kemudiannya menyapu seluruh tubuhnya dengan kedua belah tangan dimulakan dari kepala,muka kemudian seluruh badan yang tercapai tangan sebanyak tiga kali,” katanya.

kenapa aku ckp pasal ni ? tak de pape pun , haritu aku mimpi buruk sampai aku tersedar dari tidur , aku takut sangat nak bukak mata .. kuatkan diri , bukak mata jugak , pi bilik mak ayah aku , kakak aku .. aku tgk dorang , then aku terus solat subuh ..

hahaha , mimpi ni buat aku fobia skit nak tidur :')

Saturday, 12 May 2012

E to the X to the A to the M




Assalamualaikum :) hyeeeee kawan kawan kawan semua lah :D hari ini Sabtu , baru 12 minit masuk hari Sabtu , yeahh ! aku mmg suka update blog masa masa macam ni .. tapi harini aku x tahu nak taip apa xD exam ? exam.. ermm

bm : heart  attack (ni first paper bm yang aku rasa susah sepanjang hidup aku)
bi : dying lah jugak
add math : death !
agama : gantung diri sbb tak baca :'(

LOL itu lah yang aku rasa sepanjang jawab exam .. penampilan dan muka aku sebelum masuk exam tenang je , tudung baju semua kemas je .. just nice :) haha habis exam je , muka macam nak makan orang , tudung senget benget , lipat tudung pun dah macam Cik Kiah xD hahah

hahaha okay , ade lagi 2 minggu to move on ! go Aishah go ! mesti kene lulus utk semua subjek ! taknak merah2 lagi okay !! insyaAllah .. sekali lagi , aku minta maaf dekat sesiapa yang terasa or kecik hari org bengang kat aku kayy , maaf kan aku :))

#haaaa gambar di atas , baju kelas 5 Mulia ! heee comel kan kan kan . lol exited nak pakai baju kelas xD hehe


Saturday, 5 May 2012

The memories :')

Assalamualaikum :) selamat sejahtera , selamat malam , pagi , petang , senja --' LOL haha hari ini 'end of the study week' hmm yeahh :) next week exam , doakan aku tauuu ! sebelum peperiksaan ni  , aku nak minta maaf dekat SESIAPA saja yang aku pernah sakitkan hati secara sedar atau tidak sedar :) maaf ye .. kita 0-0 yee .. hehe okayy , actually this is not my point xD

Sebenarnya , aku baru lepas baca blog kawan aku , dan aku ternampak gambar gambar yang menggamit memori aku kembali .. Zaman muda-muda , kanak-kanak ribena tak reti duduk diam .. bising 24/7 ! haha sweet memories act . bila terkenang balik semua kenangan , buat aku tersenyum sorang2 xD Jom , kita berkongsi sikit kenangan yang buat aku tersenyum :') sayu pun ada sbb aku rinduuuu zaman ni !!


haha , okay , ini masa bomm birthday Amilia hahaha aku sukaaa dapat snap muka dia mcm ni xD ohh amilia heheh sorry ! tapi jgn risau , sekarang dia dah comel cun hot melecur ! hahaha <3

 seronok sangat masa ni .. ingat takk , kita buat drama nak tipu amilia xD hahah menjerit jerit ingatkan nak kena culik hahaha luccuuuuu luucuuuuu ! time ni happy sangat + main hujan skali .. orng lalu lalang pelik je tgk kiteorg ,, siap ade pakcik ckp "hey , jgn main hujan" hahha nakal xD

 ini masa jamua apaa tahh , aku ingat lagi , ini lahh bibit cinta pandang pertama aku dekat ZIRAFAH haha , since dengan zirafah ni , aku suka zirafah till now :')

 Ohhhh Mek Laaaaaaa ,, ini lahh kita sebelum kita menjejakkan kaki dalam lembaga pengawas :DD
*muka aku mcm tak de perubahan je dengan sekarang xD*hmmm

 ini cupcakes ! kita buat sama2 , jilat sama2 , makan sama2 , and then KORANG BOMM AKU !! sangat mengejutkannn O.O

                                                           sayang kalian semua <3

ini lahh hasil seni kami berlima :) hihihi first time aku buat ni xD tak lawaa ? lantak ah , sedap tahuu

baik lahh , ini lah gambar satu satunya gambar aku kena tepung (first time) lol .. hahah nampak tak belakang tu ade mak ayah aku ? hahah yeah , mereka sangat berani bom aku di depan parents aku , aku pun goyang skit nak buat serangan balas kat dorang  xD haha tapi sebenarnya aku memang teringin nak rasa kena macam ni , yeah , agak bengang gak aa sbb kotor ! hahaha and , dorang x dpt snap gmb aku sbb aku mmg lagi x reti duduk diam lepas kena tepung ni .. haha big claps to zulaikha , amilia , dalila and sofia :D lepas ni jgn buat lagi yeeeee xD


 Last day zulaikha dkat smkss :') akuuuuuuu riinduuuuuu saatttt saattttt iniiiiiiiiiiiiiiiiii <3

                                                       REUNION SKTU <3 zuhairah
                                                   3MULIA2010 AWESOME ~

                                                                                 <3

                           Jejaka 3mulia , rinduu korang semuaa :') korang sangat masuk air xD
                                                              hmm 3 mulia !!!!

                                          KEGILAAN  Sofia TAK PERNAH LUPUT :')





                                                                          bestiesssssssss

ini lah kawan terbaik aku dari yang terbaik dekat sekolah rendah , mereka ni sangat hebat sebab sangat penyabar dengan sifat aku yang selalu buli mereka , conteng buku mereka dan sebagainyaa :)) hanya mereka yang bertahan dengan sikap aku :*

 ini Sofia Nadiah Hashim , dia yang still dengan aku lagi .. aku sayanng dia :') orang ramai pelik kenapa kiteorg kawan baik , sbb sikap aku dengan sofia mcm langit dengan bumi .. hahaha tapi ,, kalau korang kenal aku , act sikap aku SAMA je ngn sofia , cuma malas nak tunjuk xD hahaha

 aku sayang mereka , tak kira lah jauh mana  korang tinggal , korang study , korang tetap dekat dalam hati aku , korang selalu buat aku senyum , aku sayang persahabatan kita <3

hahha , ini kenangan dalam 4setia xD walaupun setahun je dengan korang tapi , just nice apa kenal korang ! hihihihi

 Dan , 2012 , aku bersama 5Mulia :) still awesome , kelas ni meriah riang ria sungguh , tak larat aku .. panggilan 'sayang , bie , darling ' dan menjadi rutin harian HAHAH geli geliman aku ! hahah 5MULIA GILA CAMERA  xD






'memori akan terus tercipta sama ada suka atau duka , saat saat kita ketawa bersama , menangis bersama , makan bersama , belajar bersama , bertikam lidah bersama :) itu lah kenangan yang membuatkan kita tersenyum seorang diri satu hari nanti ketika kita mengenangkannya kembali :) itulah saat saat yang akan membuat kita rindu hidup kita dengan bermacam-macam jenis manusia sepanjang hayat kita  ' ILOVEYOUALL :D    


                                                                                                                                -esah-