Sunday, 31 July 2011

why ?

asslamualaikum , act aku mmg nak sgt update blog td ,,aku nak citer pasal smlm kat hari usahawan  , pasal harini jumpe amilia sofia dalila ...  tp ,, pas tgk something yg menyakitkan hati , mood aku now dah sgt down ... T.T kbye .. salam -sorry-

Thursday, 28 July 2011

this week !

assalamualaikum and hello helo :))

finally , aku ade mood jugak nak update blog :) hahha act , dari semalam punye smlm punye smlm lg kot aku nak update , tp , asal bukak lappy je , aku menghala ke tempat lain dlu ..last2 aku yg x de mood .. hahah sorry ! ohhkayyhh ! ,, ermm , nak citer ape ek ... sbnar nye td first2 aku onl , aku x de mood , sbb menunggu seseorang yg tah hilang ke mane or curang ke mane .. :(

 hmm ,, tp , aku cube sabar and fikir positive ..

hahahah ,, mule2 mmg macam ni ,, tp , dah sampai sejam aku tggu ,, perasaan jahat mule mengahasutt .. eeeee jahat nye syaitannn ! hahah korang mst x paham ape yg aku cube luahkan sekarang kan :))
 tak pe tak pe ,, cukup lahh aku sorang yg pahamm kayyy :D

 aku yg bertemankan coklat je time online ,, and suara along angah aku yg terjerit jerit tga tgk bola singapura malaysia =,= .. bising ! nyaring ! hahahh suara yg memeriahkan rumah aku <3
 hohohoh ,, sedapp !!! haha pernah pulak aku tolak coklat :) sampai kawan2 gelar ratu coklat ! hahhaha nak tau x  dalila and sofia gelar aku RATU PERASAN . ,.. hahah sbb ,, lately aku ade lahh agak perasan nak 'mamp' ,, hahah bak kate dorang , mcm tu lahh ... hahah kesian kan aku .. tp , cube korang jd perasan skit .. seronok tahu takkk ! lg best bile tgk muke org yg geli ngn sifat perasan kite >,< hahah mst buat aku pecah perut :)) hahah

okayyy ,, sambung balik pasal tunggu seseorang tu .. finally die call jugak aku .. ternyata syaitan mmg suke menghasut hamba Allah ... ape yg aku fikir , sume nye terpesong jauh skali ! maka , terterbitlahh pelangi di kala malam yg indah ni <3

hahhahha pelangi yg muncul disebalik keyboard :) hihihihihi ,, okayy now , happy :)
act aku dr td download citer "sekali lagi" huhuhu ,, sekarang nak gi tgk lahh :) hiihi ..
nnt aku citer best ke x best .. hahahah tu pun kalau aku rajin update yawww :)) hahha kbai salam :)

Saturday, 16 July 2011

landskap floria

assalamualaikum ,, salam ,, pelangi x berape nak muncul sbb 2 3 hari ni asek mendung , tp , mood aku x mendung lahh ,, mood aku tetap cerahh ! hahahha


okayy ,, sbnr nye harini x plan nak gi mana2 pun selain dating ngn katil tilam aku ,, hahha pastu , pagi  td mak aku kejutkan aku , kate kakak ajak pergi pesta bunge dkat putrajaya ,, pastu aku pun bersiap siap lahh ,, bj merah , tudung merah :)) sampai kat sane aku nervous tibe2 sbb br teringat ade org kata budak skolah aku ade wat lawatan kat putrajaya jugak , tp , aku x confirm kat mana ,, pastu aku wat gamble je .. lpas beberape minit or jam *tah aku x pasti * pastu aku nmpk lah kelibat seseorang budak skolah aku .. aku tgk dr jauh je ,, pastu aku gelak sorang2 mcm yg aku slalu buat :D

hahaha tak sangka tak sangka ! t/h tu kan ,, aku mkn kat situ jugak ,, bile aku n family aku bgn nak balik ,, tgk sekumpulan budak sekolah dok pandg2 aku ,, tnjuk2 aku ,, sengih2 .. hahah aku pun sengih lah balik mcm org sakit mental :D hahahha malu2 .. okay pastu balik rumah ,, aku tido ,

aku terjage bile bunyi text aika sampai ,, sian dia .. bce lah blog die .. aku harap Allah sentiase permudahkan jalan hidup die ..

Saturday, 9 July 2011

terbakooo dah !

assalamualaikum and hello kawan kawan :))  

makin hari , tahap kemalasan aku semakin meningkat =,= okayyy , aku update ringkas2 je ea .. haaha ape dah dah terbakoo ?? muka aku lahh , sunburn :( sangat2 !! teruk ! and ni lahhh muke aku berbelang yg paling teruk , kalau belang berbaloi , aku leh terime , tp , belang x berbaloi , kawad kalah , marikh kalah , first aider hancur , kalah kalah kalah ! buat sakit hati je nak citer , sedih jugak bce blog org lain sume happy dorang menang mcm2 ,, tahniah lahh korang ,, korang layak dpt sume tu ,,


 aku fikir positif je utk sume ni , mmg bukan rezeki aku n team aku , next year , aku nak tebus segale galenye ,, aku x nak lg tgk tangisan kesedihan ... aku nak kite menang sama2 , okay aku nak lupakan sume ni untk tahun ni , now ! fokus kat study ! finale exam , target yg same , aku x nak ade subjek yg failed ! and ! fokus jugak nak me-normalkan kembali warne kulit muke aku ni ,, tak nak dahh SIANG MALAM !! nak siang je ,, bolehh ?? insyaAllah !


next , aika call tengahari td , dia kata next week dia balik ... and sepanjang bulan puasa , die leh balik tiap2 minggu :) alhamdulillah ,, AND ! td aku bace blog qistina , dia kata nabil munir ahmad masuk hospital :( cepat sembuh tau kawan !


lastly , smlm ke bila tah ,, aku salah tido , akibat nye sekarang ,, yeahh !! aku sakit pinggang =,= macam org tua ! tulang tak kuat ! padahal hari hari minum susu .. aku ingat sakit biase2 je , tp , x sangka lak sampai mak aku tegur "aishah nape jalan senget ke kiri tu ?" perggghhh malu sgt2 !!! sakit pinggang sampai jalan senget2 ,, jgn sampai yg bhan aku tempang sudahh !! byk kali jugak lah aku menjerit dlm rumah ni sbb kakak aku selalu terpukul pinggang aku ,, smpai time mak aku urut pinggang aku , mmg aku jerit gila2 lahh !! sakai ... korang tahu takkk SAKITT !!  hopes , sembuhh cepatt .. aminnnn ..

okay lahh , tulis panjang2 bukan org nak bace :) td kate nak ringkas sgt2 , ni dah berjela jela aku taip , okay okay dahh bye salam :D

Sunday, 3 July 2011

rindu 3 mulia 2010

assalamuailaikum hye pelangiiiii :) 

aku bukak fb td , tgk gmb tahun2 lpas .. tgk gmb 3 mulia , kwan kawan  3 mulia 2010 .. perghh ! terase rindu ohh ,, bergenang air mata aku tgk .. br aku sdar aku sayang  rindu korang sgt sgt ! gelak tawa kite bersama , gaduh2 manje , lawak bodoh and loya buruk budak laki ,,  .. sume mcm familyy ..  korang sume rmai yg dah pindah skolah lain .. hampir sume bwk haluan masing2 .. aku x tau bile lg leh dpt classmates yg gile gile mcm korang sume !

time usrah hari jumaat , pn zulaini selalu citer pasal 3 mulia 2010 sgt die syg .. die rindu kite sume .. aku rase , korang sume pun rase kehilangan skit kann .. dkat skolah br , mmg byk kawan br .. aku pun same , wlpn still kat SS , classmates baru aku sume x mcm korang .. kiteorg x berape satu kepale sgt .. maybe next year kiteorg  br dpt gile2 satu kepale .. tp, kene cover aa gile tu .. kalau gile sgt nnt x dpt jwb spm lak xD

pape pun , hopefullyfully ,, akan ade reunion 3mulia2010 .. aku rindu kegilaan kite sume .. aku perasan , ade antare kawan kite yg terpisah ,, kat skolah baru sifat gile2 kaki mengarut sume korang pendamm kan .. hahah perasan je aku ..  aku rindu korang sume adik beradik aku .. ingat lagi , aku anak pn zulaini yg kesepuluh dlm 3mulia2010 :DD jadi aku ade 20 orang adik .. hahaha korang ade ??

hahahha ,, kbyai .. <3 3mulia2010