Monday, 18 March 2013

day out with girlfriends

Assalamualaikum :) hee harini aku nak cerita pasal outing aku dengan kawan2 aku .. lain nya outing kali ini dengan outing yang lain ialah , kami yang drive sendiri :D hee *bangga* lol xD cuak wehh gelabah giloo ! haha aku drive skit je smpai kat rumah syahirah , then yati yang drive smpai alamanda and waktu balik pun , dia yang drive haha macam macam oh bnd2 yg kelakar xD

 breakfast pkul 11 pagi :) fresh en xD haha

 ni otw nak gi tgk movie .. cite "warm bodies" agak awesome lah ! mmg tak sia sia lah aku tgk citer tu bak kata yati xD zombie pun comel hahah

 time ni , aku kene paksa main bowling --' first time . hahaha 10 kali aku baling , asek masuk longkang , sedih gila haha xD tpi , bila dah lama baling tu , ade lah jugak 2 3 pin yg jatuh hahaha xD 

 syali !!!!!!!!! gemuk :P

 the winner and the loser T.T dah lahh , balik kampung lahh ! *sobs sobs*

 breakfast , chocolate coolblog and chocolate waffle <3 hahah #chocolate lover !


 shida ! yati ! esah ! 

WARM BODIES ! we want brain !!! hahah

 lunch time ! makan makan makan <3 lepas habis makan , kiteorg gerak nak jalan2 sekeliling putrajaya .. haha ingat lagi time nak keluar kereta dari parking lot , haaha payah ... payah hidup hahha xD berderet kete tggu kat blakang kiteorg sbb lambat sngt hahah xD shida n syali ckp , mamat yg dlm kete kat belakang kiteorg tu dah gelak2 .. hishhhh tak guna -.- tak sanggup aku nak tgk muka dorang gelak hahah xD maluuuuu sngt weh ! 


 ni depan masjid Putra :) rasa mcm nak baring je atas rumput tuuuuu ! 

 my girlfriends :) haha

 ermm , just wanna say , that .... malaysia is sooooooo hot :') alhamdulillah ! 

 them :) nnt keluar lagi ek :P syali drive hahah

 penat .. zzzz

 hahah cehhh , ayu lah konon ? *memang pun* :P hahahhaa

 ooppp oooppp tak stabil tak stabil xD huhh , kene tiup angin pun dah nak tumbang -.- hahah

 hehehe aku x kenal adik sape kat belakang tu xD ahhaha

 mueheheheh yati :)

 bila dah penat , macam macam rupa muka xD muka aku , dah mcm budak terencat xD muka shida , 'asal nmpk gigi , sudaa' hahah muka yati , cannot say anything .. i feel sorry for her xD HAHHAHHAH

hahahhaha nak bangga skit xP skit je , bila nak join club kiteorg ? hehehhe xD


Tuesday, 12 March 2013

tentang rasa


assalamualaikum , sbnr aku x tahu aku patut tulis atau tak post kali ni .. apa yang aku rasa sekarang , aku tersepit .. tersepit di antara kasih sayang aku terhadap kawan aku dengan ketaatan aku dekat mak ayah aku .. aku sayang sangat sangat dekat mereka ni .. aku x sanggup nak kecewakan atau nak sedihkan atau nak hampakan mereka ni :'/

haha perasaan perasaan inilah yang mungkin akan memakan diri aku sendiri .. aku sangat tak sukakan pergaduhan , perbalahan , perselisihan faham dan segala macam jenis 'per' lagi lah .. haha  masam muka dengan kawan .... cukup untuk buat hati aku sedih .. sangat ... T.T

tapi , bermasam muka dengan mak aku ..... boleh buat aku .......... sengsara ..... rasa mcm berdosa gila ! act mmg berdosa besar pun kalau kita buat mak kita ni terasa hati dengan kita :"( masa tu , mmg aku akan dihantui dengan rasa bersalah lah .. asek fikir "kalau aku mati sekarang dalam keadaan mak tengah kecik hati atau marahkan aku , confirm aku terus masuk neraka " ... yelah kan , redha Allah tu kan terletak dekat redha mak ayah kita .. and paling penting , syurga tu bawah telapak kaki mak kita kan ..

tapi dalam masa yang sama , aku cuba utk faham keadaan kawan2 aku .. aku cuba utk jadi kawan yang terbaik .. aku cuba utk kekalkan persahabatan yang aku bina smpai ke syurga kelak .. aku x suka gaduh2 ngn kawan .. aku x suka "kawan-putus kawan-kawan -putus kawan" ... ape benda ? ingat senang ke nak berkawan ? ingat senang ke nak cari kawan yang boleh jadi sahabat dunia akhirat ? lagi2 aku ni jenis yang mungkin agak susah utk berkawan .. jadi , bila dah berkawan tu , tolong lah jaga perhubungan .. kawan bukan utk suka suka ..

ape ape pun , aku akan cuba jadi kawan yang baik dan anak yang baik :) apasal aku post pasal ni ? takde kene mengena dngn sesiapa pun , hanya sebuah luahan hati dari seorang insan yang masih lagi mencari redha-Nya :')