Saturday, 27 April 2013

al fatihah :'(

Tidur malamku telah dikejutkan dengan satu berita yang sangat menyedihkan .. aku sangka ia hanyalah mimpi .. tapi malangnya , berita sedih tu bukanlah satu mimpi .. kenyataan . yeaa . satu realiti . selepas subuh , aku sekeluarga bergegas pulang ke kampung Perak untuk memberikan penghormatan yang terakhir .

Masuk je kawasan perumahan , kenderaan telah mula menyesakkan lalu lintas .. orang ramai datang utk memberikan penghormatan yang terakhir .. masuk je dalam rumah , hatiku mula sayu bila tgk sepupu sepupu aku semua nya mata dah sembam dan bengkak2 akibat menangis .. sabarkan hati aishah ... masuk je dalam bilik , tgk mak saudara aku tak henti2 menangis .. hmmm .. aku sangatlah alergi bila tgk org menangis .. menangis itu adalah penyakit berjangkit .. ye .. aku setuju tu .. tabahkan diri supaya tak menangis .. 

Bacaan yassin sayup2 kedengaran .. aku kuatkan hati pegi sebelah jenazah dan sedekahkan bacaan yassin .. sayu . sementara tggu org lain semua datang , aku duduk tepi dngn keluarga aku .. tak lama lepas tu , mak aku suruh jahitkan sarung bantal untuk jenazah .. agak terkejut .. tapi , takpe , mungkin ni jasa aku yg terakhir untuk jenazah ..  berpeluh peluh aku jahit .. first time jahitkan utk jenazah .. 

Bila dah kafankan jenazah .. hmm , sedih sngt tgk isteri , anak anak dan adik beradik cium jenazah buat kali terakhir .. kali ni , mmg kolam air mata aku ni tak dapat nak tahan lagi .. akhirnya gugur juga :'/ teringat semua kenangan kami sekeluarga .. teringat , baru minggu lepas jumpa arwah sihat je :'( ajal maut di tangan Tuhan .. aku doakan roh ayah saudara aku dicucuri rahmat .. al fatihah :'/ 

Monday, 18 March 2013

day out with girlfriends

Assalamualaikum :) hee harini aku nak cerita pasal outing aku dengan kawan2 aku .. lain nya outing kali ini dengan outing yang lain ialah , kami yang drive sendiri :D hee *bangga* lol xD cuak wehh gelabah giloo ! haha aku drive skit je smpai kat rumah syahirah , then yati yang drive smpai alamanda and waktu balik pun , dia yang drive haha macam macam oh bnd2 yg kelakar xD

 breakfast pkul 11 pagi :) fresh en xD haha

 ni otw nak gi tgk movie .. cite "warm bodies" agak awesome lah ! mmg tak sia sia lah aku tgk citer tu bak kata yati xD zombie pun comel hahah

 time ni , aku kene paksa main bowling --' first time . hahaha 10 kali aku baling , asek masuk longkang , sedih gila haha xD tpi , bila dah lama baling tu , ade lah jugak 2 3 pin yg jatuh hahaha xD 

 syali !!!!!!!!! gemuk :P

 the winner and the loser T.T dah lahh , balik kampung lahh ! *sobs sobs*

 breakfast , chocolate coolblog and chocolate waffle <3 hahah #chocolate lover !


 shida ! yati ! esah ! 

WARM BODIES ! we want brain !!! hahah

 lunch time ! makan makan makan <3 lepas habis makan , kiteorg gerak nak jalan2 sekeliling putrajaya .. haha ingat lagi time nak keluar kereta dari parking lot , haaha payah ... payah hidup hahha xD berderet kete tggu kat blakang kiteorg sbb lambat sngt hahah xD shida n syali ckp , mamat yg dlm kete kat belakang kiteorg tu dah gelak2 .. hishhhh tak guna -.- tak sanggup aku nak tgk muka dorang gelak hahah xD maluuuuu sngt weh ! 


 ni depan masjid Putra :) rasa mcm nak baring je atas rumput tuuuuu ! 

 my girlfriends :) haha

 ermm , just wanna say , that .... malaysia is sooooooo hot :') alhamdulillah ! 

 them :) nnt keluar lagi ek :P syali drive hahah

 penat .. zzzz

 hahah cehhh , ayu lah konon ? *memang pun* :P hahahhaa

 ooppp oooppp tak stabil tak stabil xD huhh , kene tiup angin pun dah nak tumbang -.- hahah

 hehehe aku x kenal adik sape kat belakang tu xD ahhaha

 mueheheheh yati :)

 bila dah penat , macam macam rupa muka xD muka aku , dah mcm budak terencat xD muka shida , 'asal nmpk gigi , sudaa' hahah muka yati , cannot say anything .. i feel sorry for her xD HAHHAHHAH

hahahhaha nak bangga skit xP skit je , bila nak join club kiteorg ? hehehhe xD


Tuesday, 12 March 2013

tentang rasa


assalamualaikum , sbnr aku x tahu aku patut tulis atau tak post kali ni .. apa yang aku rasa sekarang , aku tersepit .. tersepit di antara kasih sayang aku terhadap kawan aku dengan ketaatan aku dekat mak ayah aku .. aku sayang sangat sangat dekat mereka ni .. aku x sanggup nak kecewakan atau nak sedihkan atau nak hampakan mereka ni :'/

haha perasaan perasaan inilah yang mungkin akan memakan diri aku sendiri .. aku sangat tak sukakan pergaduhan , perbalahan , perselisihan faham dan segala macam jenis 'per' lagi lah .. haha  masam muka dengan kawan .... cukup untuk buat hati aku sedih .. sangat ... T.T

tapi , bermasam muka dengan mak aku ..... boleh buat aku .......... sengsara ..... rasa mcm berdosa gila ! act mmg berdosa besar pun kalau kita buat mak kita ni terasa hati dengan kita :"( masa tu , mmg aku akan dihantui dengan rasa bersalah lah .. asek fikir "kalau aku mati sekarang dalam keadaan mak tengah kecik hati atau marahkan aku , confirm aku terus masuk neraka " ... yelah kan , redha Allah tu kan terletak dekat redha mak ayah kita .. and paling penting , syurga tu bawah telapak kaki mak kita kan ..

tapi dalam masa yang sama , aku cuba utk faham keadaan kawan2 aku .. aku cuba utk jadi kawan yang terbaik .. aku cuba utk kekalkan persahabatan yang aku bina smpai ke syurga kelak .. aku x suka gaduh2 ngn kawan .. aku x suka "kawan-putus kawan-kawan -putus kawan" ... ape benda ? ingat senang ke nak berkawan ? ingat senang ke nak cari kawan yang boleh jadi sahabat dunia akhirat ? lagi2 aku ni jenis yang mungkin agak susah utk berkawan .. jadi , bila dah berkawan tu , tolong lah jaga perhubungan .. kawan bukan utk suka suka ..

ape ape pun , aku akan cuba jadi kawan yang baik dan anak yang baik :) apasal aku post pasal ni ? takde kene mengena dngn sesiapa pun , hanya sebuah luahan hati dari seorang insan yang masih lagi mencari redha-Nya :')

Sunday, 24 February 2013

Si Bunga Kecil yang taat :)

Assalamualaikum :) hehe tajuk entri harini 'si bunga kecil yang taat' hmmm, ape benda tu ? siapa tu ? biar aku cerita .. hoho smlm , aku outingg bermalam dekat rumah kawan aku di dengkil .. dia kawan dari sekolah rendah aku .. agak rapat lah hubungan kiteorg , walaupun lepas tamat sekolah rendah kami berpisah sbb berlainan sekolah , tapi kami percaya yang ukhuwah persabatan kiteorg .. haha alhamdulillah , kiteorg still kawan baik smpai sekarang :')

Petang tu jugak , dia bawa aku pergi Paya Indah Wetland sbb nak melayankan sangat aku punya mengada ngade nak berbasikal haha .. petang tu dah lah gelap mcm naak hujan , *sebenarnya dah hujan rintik rintik* hahha tapi ,, kiteorg buat x nampak je xD

 kawan aku :)

 haaa , cantik kan gmbar ni xD haha bukan cuaca cerah , tapi sebenar nya mcm matahari nak terbenam , lambat gila kiteorg keluar rumah haha xD 

 kawan aku yang perempuan tu je , yg laki tu saje je , aku nak tnjuk yang ramai gak yang datang bersenam kat situ hehe 

 nmpk tak ade landak di situ hahah *gila skema* hahah 

 hahah time ni tgh 'cycling' . sebelah tangan pegang handle basikal , sebelah tangan pegang kamera hahaha hebat tak hebat tak xD kalau jatuh basikal , mmg hebat !

 ni diaaaa , action lebih :P

 dia pakai basikal adik dia , pendek sikt hahah

 aku pakai basikal kawan aku , tapi ermm , kaki aku mcm susah nak sampai tanah ahaha agak tinggi xD 

 ni adik kawan aku , nama dia Eilhamy Munifah ... dia sangat bising hahahah sakit telinga aku --' 
dannn sangat mesra dan comellllllllll

 nmpk tak , ade pelangi kat belakang aku x'D best moment ever ahh ! lepas tgk pelangi ni , keadaan pun dah macam sunset haha dan hujan dah mula nak lebat , so mmg kiteorg dua org , bawak basikal , selaju lajunya hahah xD semput gak lahh kiteorg hahah xD sampai kat rumah , mmg basah ahh !

 ini budak comel + nakal hahha duk main kamera aku .. sabar je lah hhihi

 ini aku bersama kain --' tu homework aku lahhhh ! sibuk menjahit :P

 membesar bersama :)

 berangan pun bersama haha 

 kiri sekali tu , adik dia jugak .. kakak kepada Eilhamy , nama dia Ahlami Diini :D pemalu je kot haha

 :)

 sukaa posing lah dia ni haha

 lagiiii sekali --' haha

 baru normal haha act , ni ade kenduri dekat dewan Kem Batolion , dekat sangatt dengan area kampung aku :)

 kami dalam kereta , otw nak hantar aku balik rumah .. hahaha so sad nak tinggalkan budak ni hahaha time dalam kete , budak budak ni mcm terkejut bila aku nak balik rumah dah .. dorang ckp , "haaa , kakak nak balik ?!" ......"kakak jangan laa balik.." ........"bye kakak" ............."kakak jgn lah balik" ...... "bye kakak" .............. hahahhaha aku pun tak paham , dorang ni sbnr nya aku aku balik ke tak xD mula2 , konon aa nak rasa terharu bila dorang x bagi aku balik , tapi bila dorang ckp "bye kakak" hahahaha mmg bengong lah xD kelakar ! hilang terus terharu aku hahah xD

masa dalam kereta , haha first time aku rasa , aku naik kereta yang sangaaaaat bising dngn suara budak2 haha xD Eilhamy ni tak habis2 menyanyi --' kalau lirik betul x pe lah jugak haha ni , salah . dia nyanyi "itik bertelur , ayam pun bertelur" bayangkanlah , dari tengahari smpai lah ke petang aku dengar bnde yang sama hahah xD lagi satu dia nyanyi ,"air pasang pagi surut pkul 5 , nyonya bangun pagi pun pkul 5 " hahahahahahah mmg bengong xD pelat xD aku x tau laa , kalau aku jadi kakak dia , mst kene sabar ssangaaaaaaaaaat hahah xD

walau ape pun , mmg best luangkan masa dengan dorang ... and kawan aku , Si bunga kecil yang taat ....  Zuhairah Musz'inah <3 thank you :)



Sunday, 3 February 2013

my beautiful malaysia

Assalamualaikum , hai . lama tak ber-blogging kann haha aku agak sibuk kottt xD harini hari Ahad pun , aku masih lagi kene terlibat untuk memeriahkan majlis 'My Beautiful Malaysia' yang berlangsung dekat SMK Taman Medan , Petaling Jaya . jamm gilaa kat sane , so kiteorg semua kene jalan hampir 2km utk masuk kat kawasan tu .. jauhhhhh !

this <3

 bersabar dalam perjalanan :)

 sangattttttt jauh --'

 my fashion and dressmaking (F&D) classmates :D

 awiennn ! 

 SMK Taman Medan .. ramaiiiii orang terdiri daripada berbilang masyarakat ! 

 haha sempat lagi nak bergambar xD

 kak Darmawati , myra , kak aisyah and kak noru :) merekaaa gempak :D

 sementara menunggu ketibaan perdana menteri Malaysia :) sementara menunggu , kami semua dihiburkan dengan artis jemputan seperti lisa surihani , black mentor , shiha mentor , noh hujan , nabil dan angah .. dorang semua sporting gilaa nyanyi sama2 ngn artis tu . haha hidup aku je bosan skit xD aku hanya duduk membaca bku komik sejarah PM haha skemaa gila en aku xD takkk . bukannya ape , speaker dia sgt kuat , sakit jantung aku dngr .. haha so diam lebih selesa xD

 akakkkk ! :D

 F&D :*

 awienn dan kak bella :D

 ajaa  dan wawa :)

 esah dan awien :) ohh pipi akuuu O.O gemuk xD

 ajaa :)

 haha pelik gila muka aku xD btw , dorang ni lah yg paling ngam dngn aku kot xD hehe

 kak bella ........ putihnyaaa :'( hahah

 nak balik dahh 

 hehe

 giatmara Serdang ! 

me and rabiatul :) 

so , dipendekkan cerita , majlis dilancarkan oleh PM kita , haha time pelancaran tu , aku tergelak tgk ape yang berlaku dekat atas pentas xD hahaha PM sangattt sweet dengan isteri dia haha dan aku tgk kat situ ramai belia yang terlibat ... jadi aku harap sgt belia kat Malaysia ni semua nya berkualiti . in sha Allah :) haha pesanan utk diri aku jugak xD