Monday, 17 September 2012

kelantan and the girls

Assalamualaikum :) hee , aku jumaat , sabtu , ahad haritu pegi Kelantan .. sebab angah aku kahwin bahagian belah lelaki pulak .. keluarga aku semua gerak kelantan pagi jumaat tu dengan kereta .. tapi aku dengan kakak aku kene naik bas Darul Naim mlm tu .. aku x gerak sekali ngn family sbb aku ada exam trial addmaths pagi tu .. hmm , nampak tak betapa 'sayanggg' nya aku dekat addmath --' hahah okay

pengalaman naik bas buat pertama kalinya dalam hidup aku , sememangnya tak kan pernah dilupakan .. aku memang x boleh tidur lena dalam bas , sbb orang tu bawa lajuuu .. waktu dalam pukul 4 pagi kot , aku terjaga dari tidur , then aku terbau sesuatu yang wangiii sangat .. okay wat lek lahh , mungkin ade orng baru pakai minyak wangi kot , tapi lepas 5 minit , bau wangi tu terus hilang O.O hehe then aku terus paksa didri aku utk tidur xD kang x pasal histeria xD

me with the pengantin 

   gilaa candid 

crop ittt 

hi crushh xD 

duduk dalam keretaa sangat lenguhh 

Perjalanan ke serdang sangaaat lama .. 13jam wehh , lagi2 bila kereta rosakk .. ya Allah , memang menguji kesabaran .. 12.45 pagi baru aku sampai rumahh .. alhamdulillah nyawa kami sekeluarga selamat .. biarlah kereta je yang rosakk .. dia penat sangat lah tu drive lama lamaa ..

harini , walaupun penat , tapi aku gi rumah Ina , dia ade buat makan makan .. heheh menggila xD 

poyosssss

gayaa Ina --'

pantang nmpk camera betul lahh xD 

zulaikha pun adaa :)

antara aweks aweks yang datang rumah Ina tadi :)

me sarang hae youu hahahha 

with my Dalila , berlatar belakangkan kereta Shidaa hahahah

muehahahah LOL pelik giloss bunyi dia xD heheh sekarang dah habis trial .. aku harap sangat semua subjek lulus walaupun kertas addmaths ngn chemist haritu macam harommmm x(  doakan saya doakan saya !! wassalam <3

Friday, 7 September 2012

kenangan PMR xD

Assalamualaikum :) haha aku terpanggil untuk menaip sesuatu .. sesuatu apa ? haha entah aku pun tak tahu .. haa ! aku sekarang kan tengah trial SPM .. tadi first paper start for science subject .. physics <3 woiii susahhhhh wehh :'( bagi aku , paper 2 aku MCM boleh jawab skit , tapi paper 1 , entah lah , aku rasa macam aku main main bulat bulat suka suka je dekat huruf ape yang aku suka sama ada A , B , C atau pun D ... hahah haishh , boleh gelak lagi kau ni kan aishah ! ya Allah .... aku harap markah aku kali ni ade lah peningkatan skit walaupun meningkat satu markah :'/


Okay , tak nak cerita yang sedih sedih ... let's rock our next paperssss ... hmm rock lah sangat --' tahun ni exam dalam dewan .. heee exiteddd ohh , sbb aku pernah jawab exam dalam dewan sekali je .. tu pun masa sekolah rendah .. seronok jawab peperiksaan dalam dewan ,, tapi yang tak berapa best nya bilaa ade peraturan 'tidak dibenarkan tidur semasa peperiksaan , arahan PK HEM ' hmmm , tahu lah kan siapa HEM kiteorg xD haha memang lah benda ni bagus , tapi kalau dah siap awal sangat , pun x boleh tidur .. hahah ishh , aku ni mmg kuat tidur xD



Ingat lagi masa PMR , kertas sejarah ..., haha aku siap jawab setengah jam je .. lepas tu aku ingatkan nak semak balik , tapi bila bukak soalan pertama , kepala aku terus tumbang . bukan sebab pengsan ke ape , tapi sebab tidur .. hahah masa tu , aku tak tahu syaitan ape yang hasut ,  aku rasa aman nya tidur ... kelas sunyi , kipas kuat ... hahhaha aku tidur saaaaaaaaaampailah masa peperiksaan tamat .. pengawas peperiksaan dah mula kutip kertas , kawan2 aku yang lain pun mula lah kejut aku .. haha sbb aku x bangun2 xD


Kawan kawan aku semua dah panggil2 nama aku .. "aishah.. aishah .. bgun lah " tapi ,, aku x bangun jugakk .. kawan yang duduk depan aku , Aisyah Afifah , dia dah goyang2 kan meja aku , ketuk ketuk meja .. tapii aku x bangun jugak .. hahah kawan yang duduk belakang aku , Sabrun hahaha , dia ni x pernah2 nak ckp ngn aku , dlu dia ni kerek je haha tapi masa exam tu , dia gerak2 kan kerusi aku , dia kejut aku jugak xD hahaha


Zulaikha , Dalila , Sofia kat belakang , memang dah jerit jerit nama aku .. siap baling pemadam lagi xD haha x guna ! hahha sape tah yang terfikir yang aku mati masa tu xD sbb aku mmg x bergerak langsung xD hahah lawakk xD semua usaha dorang nak kejutkan aku  x berjaya .. sampai lah pengawas peperiksaan tu datang dekat meja aku lepas tu tepuk bahu aku .. hahah baru lah aku bangun xD


Masa bangun tidur tu , aku memang dah blur .. aku pandang pelik je tgk pengawas peperiksaan sebelah aku .. lagi lagi bila dia senyum kat aku .. bila tgk aisyah afifah kat depan , dia pun senyum2 nak gelak tgk aku .. eh eh , dalam hati aku "dorang ni dah kenapa pandang aku mcm tu" hahah tak sedar diri ! tapi mmg syok lah tidur masa sejarah .. nyenyak sangaat xD haha alhamdulillah , walaupun x sempat nak semak jawapan balik , sejarah PMR aku dapat A :'D *tak menyesal aku tidur* hahahah


tapi , pengajarannya , masa peperiksaan , janganlah tidur ! semak jawapan , kalau bosan kita boleh tambah jawapan banyak2 sampai pemeriksa kertas tu pening xD hahah ape yang aku nak ckp kat sini , jangan contohi sikap aku .. ! aku pun akan cuba tak tidur waktu peperiksaan :"D hahahahha assalam



Sunday, 2 September 2012

wedding :)

Assalamualaikum :) heee erm , lama kan aku dah x update blog ni .. snbr nya aku tengah trial SPM .. heheh konon xD aku malas yg sebenar-benarnyaaa haahah  ape aku cakap ni .. okay aku nak cerita yang 31 ogos haritu angah aku , Siti Hajar selamat dijabkabulkan dengan pilihan hati dia , Mohd Syafiq .. alhamdulillah :) jom let the pictures tell the story :)) --' hahah

pelamin biasa je , tapi org ni pandai amik gambr xD hahah

hantarann 

wuuu , bincang2 !! dup dap dup aku xD 

gambar ni <3 hahaah hensem bapak aku hahahaha

selamat pengantin baruuuuu angah :) hehe

ramai sangat org mlm tu .. sampai cameraman pun tension x boleh nak snap gmb yg lawa xD

halllooo brother in law :) hahah

sweet couple lah niii

heheh <3

hahah daha mcm mak nenek je aku tengok xD

kami lagiiii hahahha 

hihihihi 

hehehee

pheewitt :) 

i pray both of you to be happy till jannah :')

okay jujur , angah lawaa :D

hahahha Pussing pandaiiiii posing <3

by cameraman .. not  me xD hahah

hahaha gelakkk

bongok je , act abg ipar aku kene sergah dengn angah , tu yg terkejut xD

alhamdulillah , semua nya berjalan dengan lancar .. ijabkabul hanya sekali lafaz :) hehe aku doakan mereka dapat mendirikan sebuah keluarga yang sakinah yang dirahmati Allah ... aminnn ..