Thursday, 10 November 2011

WARNA KEHIDUPAN

assalamualaikum sahabat ! sahabat dan sahabat sahabat dan sahabat sahabat sahabat ! hahaha gilaa



 aku sayang semua sahabat aku kerana Allah .. aku ade sahabat yg terbaik yg pernah aku kenal dalam senarai yang terbaik .. sahabat sgt mempengaruhi hidup kite semua .. ade sahabat yg baik , sahabat yg kurang baik , sahabat yg tak berapa baik , paling x best , sahabat yg makan sahabat .. heheh ape lah pelik sgt aku punya bahasa ni kann .. dalam hidup aku , aku ade 6 sahabat yg paling aku sayang dah senang citer , aku dapat ngam dengan dorang .

    Yang Pertama , nama dia Zuhairah Musz'inah binti Abdul Walid .. dia ni sangat periang dan penyabar ..  aku kenal dengan die sejak dari aku darjah 4 .. lebih mengakrabkan kami , bila dia transit kat rumah aku , jadi , kalau nak pergi sekolah sume sama sama :) dia ni kadang2 lembap skit , orang buat lawak , x gelak2 , bila sume dah hbis gelak baru lah die gelak .. hahah lambat sgt -,- dia jugak seorang yg penyabar seperti yg aku dah mentioned kan td .. aku ni kan kuat tidur , jd , aku yg selalu terlajak tidur utk pergi sekolah agama .. die lah yg selalu tolong susun kan buku aku , kejutkan aku .. hahaha dia jugak lah yg layan kelam kabut aku xDsekarang , dia kat SMAP Labu,Negeri SEmbilan :)

                                                            ini makcik sofia :)

    Yang kedua ialah Sofia Nadiah binti Hashim .. dia ni sahabat aku yg sgt ceria , lawak , and dia tahu setiap ape yg jadi kat aku , ermm macam mana nak terang kan ek , slalu nye , bile aku call dia , dia dpt detect suara aku sakit or nangis or something wrong or happy semacam or bosan .. hahah senang ckp dia konon ade power , hahaha diakelakar , selalu hiburkan hati aku xD sekarang dia ni classmate aku :) duduk pun sebelah aku , and ingat lagi , dia juga merupekan faktor aku pilih SMKSS dari SMKSK ..




                                                         ini pulak zulaikha :)


      Yang ketiga ialah Zulaikha Zaharudin .. dia ni , mulut dia x penah berhenti bercakap , kalau berhenti makne nya ade something wrong .. dia seorang yg baik , sangat mementingkan persahabatan , dan hatinya lembut , mudah tersentuh ...aku sgt risau kalau die touching mane2 .. dia jugak kaki prank :D hahah ade geng dah aku kalau nak kene kan kawan 2 , malah dia lg kreatif idea dia .. dia lah bestie aku selepas aku keluar dari sekolah rendah , act aku x sangka sgt sbb aku ni pendiam skit .. hahah konon , tp , kiteorg happy gile2 bersama :) dia skrg kat Sekolah Sains Tuanku Jaafar kot , aku slalu dengar dia sebut STJ je . .

                                                        ini nenek kebayan amilia :)

               Yang keempat ialah Nur Amilia binti Abd Mutalib .. dia ni pun jenis byk mulut .. malah suara dia nyaring sangat2 !! perghh , org dekat pun , dia nak jerit O.O ahahhah dia ni gila skit , wayar x sambung , paling ngeri bila dngr ketawa dia yg mengilai sungguh !!! hahaha , satu bnd kelakar passal dia , suke tgk lelaki handsome , TAPI dia akan tak tentu hala ckp lelaki hensem padahal dia pakai spect , baru die nmpk lelaki tu x handsome langsung (!) hahah dia ni pun kuat berahsia ! heheh dia skrg blaja kat SMK seksyen18  kat shah alam ... 
                                                          dalila yang tudung putih :)


         Yang kelima ialah Wan Nurdalila binti Zakaria ...dia ni paling serius dari kiteorang sume .. haha betul smpai kan dlm 4setia , orang akan ckp dalila lg menakutkan drpd aku ! whouh ! ini berite baik buat aku ! hahaha dia ni paling keras kepale , paling petah perang mulut and ustazah kiteorang sume kot .. hahaha tp, seserius mana pun die  , tak de lah jauh mana pun , dia still gila mcm kiteorg sometimes ! hahah and aku n sofia suke usik n kene kan dia dngn S**run .. hahahah kadang kala , panas hati jugak bila layan dalila ni , tp , kiteorg tetap ngam ngn dia .. kuasa Allah :) dia pun classmate aku , duduk kat dpn aku je .. at SMKss hihihihi


         And last sekali , Zati Hazwani binti Ismail .. aku sangat suke dngn bulu mata n kening dia yg lebat sangat2 ! dia pune sikap sgt comel :) dan periang .. dan penyabar dengan sikap aku yg suke sgt mengganggu ketenteraman hidup dia , hahaha aku sgt rindu dia ... tak jumpe dia since tamat sekolah rendah .. tak silap aku , skrg die blaja kat skolah swasta KIBLAH kat bangi .. aku nak sgt jumpe dia !  

           

     Walaupun kawan2 aku jauh mengejar impian masing2 , tapi , jarak yg memutuskan kiteorang x pernah mempengaruhi hidup aku .. mereka lagsung x de jarak dlam hati aku , hahah terhimpt dlm hati aku ? haha tak lah , tapi , aku tetap sayang mereka semua .. walaupun zaman sekarang ade fb lah twitter lah ape lah , tp walaupun x bertegur sape , aku x kecik hati .. sbb aku tau ape yg dalam fikiran aku ,., hahaha APE NI ?! okay lahhh , aku sayang sahabat aku kerana Allah .. jgn disebabkan hal remeh temeh , persahabatan kite retak kayyy .. bye salam <3