Monday, 31 December 2012

goodbye 2012

Assalamualaikum :) hai geng .. hari ni , hari terakhir aku sebagai seorang pelajar yang berumur 17 tahun .. lepas detik 0000 1 januari 2013 nanti , in shaa Allah aku berumur 18 tahun ..... tapi tidak secara rasminya lagi sebab tarikh lahir aku lambat lagii hehehe :)

Hari ni , aku meluangkan masa aku dengan sahabat sahabat yang tercintaa haha dekat serdang .. hihih kene lah faham .. aku ni bukan lah jenis yang senang nak 'hangout' dengan TS , sunway or whatever .. haha paling jauh pun , mines ... je .. tak pun jusco equine .. paling cikai sekali Mcd Serdang lah haha tapi takpe takpe .. i don't care :P

 Aishah Sofia Zulaikha

 dorang ni tgh dengar Zulaikha bercerita xD 

 again , zulaikha's story haha

 dalila dan matungggg 

 Aishah Sofia - haha gila mental gambar ni xD

 hahah sofia , tak habis habis dengan 'peace' bersilang dia tu xD zulaikha , haahaha ayuuu lettew xP

dalila dan bff dia , Amilia 

okay .. di kesempatan ni , aku nak ucapkan selamat tahun baru :) walaupun aku x de rasa keterujaan tahun baru tu ... tapi , haha lantak lah .. selamat bersekolah kepada adik adik juniour aku haha xD selamat , selamat dan selamat lah daripada apa2 yang mendatang :) good luck in 2013 .. thank you 2012 sbb banyak dah kenangan yang tercipta :')

Monday, 24 December 2012

penang maiiiii xD

Assalamualaikum :) hai semua  hehehe apa habaq semua ? sihat naaa haha , okay harini , kita dalam siaran penang.fm .. so , cek harap hang pa semua jangan marah naa kalau cek punya bahasa salah haha , cek taramm sajaa .. hanya untuk suka suka .. yaaaa :) heheh haritu , cek tiga hari dua malam jadi musafir .. musafir ke penang nunnnn haa jauh ke utaraaa tuu hehe xD

 hehehhe , bosan duduk dalam kereta lama2 , so inilah kerja part time aku xD

 ini angah aku , nama dia Siti Hajar . masa ni aku bahan dia xD aku kata bila dia posing macam ni , nmpk dia mcm CENDAWAN .. kan kannnn ? hahaha

 ini mak ngn pak cekk :) hhehehehhe garang en muka bapak aku .. jgn main2 woo haha

 this is my family <3 so sad coz , my brother x dapat join together gether hahaha

 my sista with her beloved hubby --' hahhaha hai abg ipar xD first time holiday ngn kamii :)

 candid :)

 kamiiiiiii anak2 perempuan pakcik Ibrahim dan Cik Chom haha

 okay , model burung hantu ...... hahaha aku tahu ramai lepasan SPM yang jadi burung hantu en en ennn hahha

ber-topiii dengan along kesayangan hahah nama dia Siti Mariam :) hehhehe kami kan puteri lilin muahahha

 ini dekat national park , penang .. masa ni dah hujan renyai2 ,, so mcm spoil skit aa , tapi tape .. juggle trekking dalam hujan hehehe

 me with my mom <3 heheh aku anak manja :D problem ? hahah

 hahha gedik nyaa aku posing mcm niii xD 

 ini dalam perjalanan balik Taman U :) heheh penat . penat dan penat ! along muka x puas hati xD

 ini kakak aku Siti Khadijah :) diaaaa ermm .. takde ape aku nak ckp hahahah

 with Angah again .. hahah nmpk tak ape yg aku nmpk ? ye ye ye ! mmg aku lebih tinggi dari dia .. --'

hahah ini setelah penat berada di puncak bukit bendera :) mak kata gmb ni aku posing sbb nak post kat pakwe --' sape pakwe akuuu ?

 heheh 

 ini benda alah yang ade dekat puncak bukit bendera .. aku x de aa nak tgk pemandangan dari atas bukit sgt , sbb aku x faham tgk teropong , tpi aku tgk jugak teropong ni sbb rasa exited nak masukkan mata aku dlm bnd tu huahuahua hahhaha xD 50senx2 ekk .. hahha jgn lupa bayar ! xD

 ini masa nak turun dari puncak bukit hahha sangat curam weh ! saaaaaaaaaangattttttt ! 

 ini lah muka batak bila nervous gilaa nak turun dari puncak tu xD 

 ini dekat rumah P.Ramlee .. hehe kat sini , aku rasa mcm aku ade jumpa dengan budak seri serdang tau , tapi aku x tegur dia langsung sbb aku takut tersalah org hahah , tapii  muka dia samaa sangat , tapi ermmm entah lahh haha

 ini masa dalam feri utk keluar meninggalkan pulau pinang .. haha dah lama sangat sangat sangat aku x naik feri !!! hehehe angiin kuat ! tudung aku sorang je sakai --'

 muahahahha , okay esah okay . bergambar dengan batu pun  jadi lah xD hahah

 heheh <3  them 

finally , ini family akuuuuu bersama ahli yang baruuu hehehe tak sabar nak tggu next holidayy :) 

Thursday, 20 December 2012

BFF :)

Assalamualaikum :) hai hai hai hai woi heyy huii haha apehal aku ni --' hari ni dah 20 disember 2012 .. tak lama lagi 2013 .. kejap je masa berlalu , smlm result PMR keluar .., alhamdulillah , tahniah kepada adik adik yang cemerlang dapat result gempak dan sebagainya lah :) haha lepas ni , result SPM pulak ........ no comment xD heheh aku nak citer pasal benda lain harini xD

Semalam kan , kawan aku kan , datang rumah akuuu .. haha  kecoh xD hehe mesti lah ! aku seronok sebab kawan2 baik aku yang datang :D kawan kawan yang sekolah rendah , rindu dekat dorang .. Antaranya , Zuhairah , Zati , dan Izni .. haha yang lain ade jugak mcm Shida , Shaly dan Dalila .. dorang pun kawan sekolah rendah aku , tapi still sama skolah  smpai skolah menengah .. so , rindu biasa2 je xD

 syahirah and zati

 zati and me <3

 zati hahaha

 kami lagi sekali haha

dan lagii haha

 ini memang best friendsss aku dari sekolah rendah :) sebelah kanan aku tu nama dia Zuhairah Musz'inah binti Abdul Walid , dia memang best :D haha yang sebelah kiri aku tu pulak , nama dia Zati Hazwani binti Ismail .. hehe dlu , aku Sofia dengan Zati ni memang mcm tiga serangkai , mana mana pegi mesti sama2 xD hehe gelak sama sama buat jahat sama sama buli sama sama susah sama sama :'D

 teman seperjuangan 





teman sepermainan :)

hahaha okay , bila aku tgk gmbr ni , aku sangat terkejut dan malu ! hahaha aku ingaat lagi , gambar ni aku lukis masa aku darjah 6 kot xD hahah yang penting masa sekolah rendah xD hahaha kelakar je lukisan aku ni , lukisan budak budak xD tapi sangat bermakna ... heheh aku sayang setiap persahabatan yang aku bina dengan setiap insan di muka bumi ini hahaha pergh ayat xD

Friday, 7 December 2012

kek pelangiiiiiii

Assalamualaikum :) alhamdulillah , okay semua kawan kawan kawan kawan aku selamat menamatkan last paper merekaa .. ade yang ekonomi , katering , landskap dan sebagainya . haha . Hari semalam , aku dengan Aika , Sofia dan dalila semua kumpul kat rumah aku sbb nak buat kek pelangi . haha tak rancang pun nak buat , tapi disebabkan dah terliur gilaaaa tengok gmbr kek pelangi yang aika buat sorang sorang kat rumah , perghh rasa mcm "aku nak jugakkkk" hihi

Pagi-pagi aika datang rumah aku dengan muka mengantuk dia xD haha lepas tu , tunggu sofia ngn dalila . dorang kata nak datang pukul 11.30 pagi ........ tapi ... janji melayuu .. biasalahhh ... 12.30 tengahari baru terpacak depan rumah aku --' takpe takpe aku paham .. haha alasan sofia "almaklumlah ..sibuk nak uruskan anak tadi" errr -..-

Nak jadikan cerita , lepas zohor lah baru kami semua mulakan misi membuat dan memakan kek pelangii :)





                                                             ini bahan bahan dia

hoi hoi hoi , buat kerja ! jangan gelak gelak xD haha nnt kene marah dengan master chef kitaaa


okay , seperti yang anda lihat , master chef kami sangaaaaaaaatttt pemalu .. sbb tu nmpk tangan je .. tangan yang pandai buat kek dan berbagai jenis bnd lagi haha xD

haha sofia sedih sbb layer yang dia buat , x siap lagiii :) haha tgk tuuu , aku buat layer warna merah . batak -..-

haaa .. itu master chef kitaa haha , yang depan tau ! bukan yang belakang ! bak kata sofia dalam bahasa mexico , master chef a.k.a aika "dah boleh bukak kedai Aikhoo's bakery" haha tapi , kalau yang belakang tu , nama dia master hidu hiduan xD haha opss sorry meklaa 
 
haaaaa tu diaaa ! mak joyah sembang xD haha sambil tunggu kek siap dibakar .. haha time ni tga citer pasal ....... politik ! politik ! politik ! hahaha bakal pemimpin negara ni haha

apabila mak joyah bertemu dengan mak nenek , ini lah jadi nyaa ! haha xD 




haha ini dia budak baru habis SPM , dia dtg rumah aku lambat .. lepas asar baru datang , datang tahu nak makan je xD haha dengan menjerit jerit kat rumah aku a.k.a mcm rumah dia haha

yeahh , ini lah rupa dia .. nama dia kek pelangi xD heheh dapp dapppp <3



okay , penghormatan diberikan kepada budak budak yang birthday dia jatuh masa SPM .. haa , kau potong lah kek . 21 nov and 11 nov :)

ini lah rupa dalaman kek kami :) 4 baris je sempat buat :) anddd sedappp , thanks to master chef aah haha

and , last but not least :) gambar kami berempat .. hee <3 tapi aika x sempat bergambar sekali , dia balik awal .. takpe , kek telah di pos laju ke rumahnyaa :) 


hopes , you alls enjoy it , haha wassalam <3