Tuesday, 31 May 2011

nak nangis ke nak marah org utk lepaskan geram ?

    hai kawan :/ act dr pagi lg mood aku sangat lah tggi utk update blog ,, tp,, dah sampai mlm ni , mood aku down sangat ,, x payah buat aku nangis berkali kali lahh dlm 1 malam ... T.T 'hahaha' bnd ape yg leh wat aku nangis slain  family problem ?? haahhhh ! aku malas aa nak citer ape dimana bagaimana bila sume tu terjadi .. what for ??

    aku tahu sume ni ujian Tuhan , Tuhan x kan bg ujian kat hambaNYa melampaui kemampuan hambaNya right ? so,, aku yakin , aku mampu hadapi sume ni wlpun ending dia aku jd gilaa  hahahah ,, insyaAllah tak kann ..

     ohhh yaaa aku rindu sofiaa sgt .. time aku ade masalah , aku penah nangis dpn dia je .. hahah mula lahh dia cuak gaban :D aku nak masalah ni selesai cptt ... jiwa aku terseksaa ,, tahan2 nangis dlm rumah mmg menguatkan hidup aku kan .:/

      hahaha doa banyak2 ,, ngdr ayat suci al-quran , sesungguh nye ayat al-quran pengubat segala nya :)
td citer masalah ni kat aika , wlpn x de jalan penyelesaian,, aku hargai dia pendengar yg baik :)
br nak start nangis , trus x jd sbb dia bagi video kelakar ,, hbis tros tamat stop noktah bagai lahh tangisan aku muahahahha ,, thanks aikaaa <3

Monday, 30 May 2011

ringan ringan ke rumah aika xD

    "ooohhooohhooiii :))senyumlah snyumlah ahai cik mek molekk" bukan stakat senyum je , gelak terguling guling pun ade ,,  hahahha aku suka aku suka :D
   sakai je t/h td bosan gila dok rumah ,, secara spontan aku nak dtg rumah aika ,,, lepak :D pastu ajak minah speaker,nur amilia skali .. hohohoh br best ! grak gi sana ,sampai rumah aika , amilia dok mengade ngn adik aika .. hahahhah kelakar gilakk ...

    pastu mek amilia ni kecoh lapar laparrr ,, kiteorg pun grak kat mcd :) ni ade skit gmb yg dpt aku snop dkat mcd before bateri camera habis =,= hahahaha
                                                           aika gempak kan gi mcd :)
                                                                 aishah zulaikha <3
                                                            esahh aika 'mak pau' hihihi
                                     kentot laa amilia gi delete gmb dia yg lain , tinggal satu je ni
                                                   friendship never end :)

    hohohhoh ,, pas teman amilia makan kat mcd , kiteorg gi taman or nama glamour dia , tasik :) hahhaha bestt naik buaian ,, dorang nak lawan sape buai paling tinggi ,, hahaha aku lah ,.. aika x puas hati dia kata "kaki panjang leh lahh citer" hahhahah alhamdulillah :)

      best sgt ,, lama gila x dpt naik buaian - buai tinggi2 - pejam mata - rase mcm melayang :) hahahah yg kelakar nye amilia ngn aika pas naik buaian dorang kata
    amilia : eee aku rase nak muntah lahh
    aika : dah stop2 aku pening

     hahahahahaha aku sengih je tgk dorang ,, pastu naik jongkang jongket ? see saw ? tah pebende tah nama dia , hahaha aika ngn amilia , aku ngn beg amilia =,= hhihihi ,, sporting sgt beg amilia :) nnt nak main ngn dia lg wiiiii ^^

     jalan kat serdang je pun ,, hahah kaki aku melecet .. sakit sakit sakit  ! td aku jalan pun dah mcm kawad QM ss .. hahah sape yg tau mcm mana dorang kawad mst kelakar en .. huhuh ,, terpakse lah aku berkawad kaki time gi ruma org kahwin hujung mggu ni nnt ,, jatuh saham I .. ahhahah okay aa tu je citer aku ,, bye bye wslm :)

usratiii :)

       hahaha assalamualaikum hati yg komot renyuk ..huhhh ,, cuaca harini mendung mcm hati aku ... kat blog ni , sume post aku menyedihkan .. hahah post happy x sampai seru lagi xD tunggu lahh ye , aku pun x suke post yg sedih2 ni .. okay straight to the point .. hahah SEDIH SGT2 bg aku !

       Aku x tau ape masalah sebenarnye between mak aku , along aku, angah aku and bf dorang .. sekarang along angah x bercakap ngn mak ,, nak tegur pun takut .. aku and ayah je lahh yg ckp ngn mak .. abg x tau pape .. hahahha Act , tah lah , mak aku tegur kakak2 aku x leh jumpe2 slalu ngn bf .. DOSAAA ! mak ckp   " mak bukan kemaruk nak menantu tp , sampai bile mak kene tanggung dosa dorang .. hmm .." kesian sgt kat mak aku ... then aku pun ckp kat mak aku "nnt biar eshah ckp ngn dorang " perghh hahahha bg harapan gila .. aku nak nasihatkan along angah aku ?? wow ! tp,, aku kene nasihat jugak !!! beranikan diri ,, nothing impossible lahh kan aishah ..

     Sabda rasulullah s.a.w yang maksudnya: “ Redha Allah bergantung pada redha dua ibu bapa, dan murka Allah bergantung pada murka kedua-dua ibu bapa.”
kalau mak aku tegur tu , means mak aku x suke lahh kan ? kalau kite wat jugak makne nye mak ayah kite x redha lahh kan ?

      Perkongsian ilmiah : Setiap anak yang derhaka akan dilaknat oleh Allah S.W.T, amalan dan ibadah mereka tidak diterima dan tidak akan mendapat ganjaran yang memungkinkan perbuatan baik yang dilakukan sepanjang hayatnya akan sia-sia. Oleh itu Islam menitikberatkan keredaan kedua-dua ibu bapa agar hidup sentiasa diberkati Allah.

      okayy ,, i'll try my best ... ya Allah , bantu lah aku jika aku di pihak yg benarr .. aminnn
i love my familyy <3

Sunday, 29 May 2011

lazy song

salam ,, harini bosann ,, x tau nak wat pe , mak merajuk .. angah bertegang urat .. so..haaishhh td onl tibe2 ingat kat dalila and sofia sibuk suruh aku dengar lagu lazy song - bruno mars .. dorang kata video clip tu kelakar sbb menari ngn monyet and dorang kata lagu tu best sangat ..  aku pun try aa bukak kat you tube search lagu tu .. result dia mcm sakai .. :) korang tgk lahh ,, sofia n dalila suke sgt lagu ni,, aku x hairan lahh nape dorang suke sbb tgk backup dancers tu pun dah mcm dorang .. hahhahaha *sorry kawan ..

bosann nye .. ermm lazy song lahh sgt kan aku ni ,, smpai mlm ,,nak ambikk pening kpale - tak sihat .. padan muke esahhh ,, tak tau nape mlm ni aku pening selseme berat kepala gila2 ! nak wat pape pun x larat .. *ahh poyo lah kau aishah ,onl boleh pulak *
 td nak tido kejap,,tp tak lelap2 .. tu yg onl tu xD

haaa ! td call sofia bincang pasal nak jumpe aika amilia dalila ..nak kumpul same2 ..rindu mehh ..so,,kiteorg nak jumpe kat alamanda , Aku x bg tau lg dorang pasal ni ... nnt sat lg aku discuss miscuss ngn dorang sume xD cacat aaa okay aa bosann tulis bnd ni .. hahahah nak tulis diary panda aku pulakk :D
daaaa tawan tawan ! 

Hello :)

Hidup ceria selalu , macam pelangi warna warni .
Yea pelangi itu indah.
Blog ini kepunyaan Esah hahaha 
Harap maklum , kbye :)
*thanks a lot to aika sayang .. hhahah